Blogg

25 september, 2021

Karma Mobil – Vi byggde appen som får folk att prata

Då var det dags för en artikel om en ny mobilapp som WebkingTeamet byggt. Nämligen Mitt Karma. En mycket användarvänlig app utvecklad till Karma Mobil. En riktigt schysst mobiloperatör!

Karma Mobil - En operatör som tar kunderna på allvar

Karma Mobil är VD´n Kristoffer Engardts baby. Han har byggt upp en mobiloperatör som fokuserar på en mer mogen målgrupp med fokus på enkla och trygga mobilabonnemang och en fantastisk kundtjänst. Dessutom fyller företaget en viktig social funktion. Den är isoleringsbrytande, och gör den digitala vardagen lättare för kunderna.

På Karma Mobils blogg finns artiklar om hur kunderna med tilläggstjänster kan lyssna på ljudböcker, hålla kontakt med barn och vänner, samt tipsas om bra appar. Sånt älskar vi. Kristoffer funkar och tänker precis som oss. Inte undra på att vi klickade direkt, och lovade att bygga en app som genererar fler nöjda kunder och som ger konkurrenterna gråa hårstrån.

Efter prototypen såg vi fram emot att bygga en grym app som ger kunden total kontroll på sitt abonnemang

Där många konkurrenter bortprioriterar kundtjänsten gör Kristoffer tvärtom. Hos Karma Mobil får du hjälp av trevliga människor, (ibland Kristoffer själv). Du slipper inloggningar, mailkonversationer, och evighetslånga handläggningstider till tonerna av själsdödande hissmusik. Detta har gett fina betyg på Reco. Appen Mitt Karma frigör tid åt Kristoffer att utveckla verksamheten ytterligare.

En välbyggd app kan alltså göra underverk. Ta miljöföretaget Biototal som exempel, till dem byggde vi en app som sparar dem sex veckors arbete per person och år. Nu pratar vi enorma besparingar, tack vare en grym Webkingapp. Och det bästa av allt: Vi kan bygga en åt dig också. Vi har vår plattform redo för snabb och kostnadseffektiv utveckling. Slå oss en signal så berättar vi mer.

Karma Mobil får ett stärkt varumärke, ökad tillgänglighet, fler kunder och ökad lönsamhet

Vad innebär detta då för Karma Mobil på kort och lång sikt? Jo:

  • Mitt Karma leder till ett förstärkt varumärke, ökad tillgänglighet och fler nöjda kunder
  • Den leder till ökad lönsamhet och ökade intäkter
  • Den sparar tid och samlar all info om kundens abonnemang på ett och samma ställe, alltid uppdaterad
  • Den bidrar till en ökad gemenskap, leder till ökad kontakt mellan människor och för även med sig viktiga mjuka sociala värden hos användarna

Tydliga mål, fin prototyp, tight kundrelation, Webkingplattformen och rakbladsvassa utvecklare: #EpicWin

Att utveckla en app till en mobiloperatör som Karma Mobil är utan tvekan en teknisk utmaning. Det ställs rejäla krav på WebkingTeamet att ta fram en app som ska kunna ”prata” med externa mjukvaror. Appen måste även på ett säkert sätt hantera stora mängder komplex information. På rätt sätt. Samt hålla reda på såväl surf, samtal, abonnemang och fakturor, låta kunden utföra ärenden, spärra SIM-kort, köpa extra surf och såklart ta del av alla erbjudanden. Själva IT-säkerhetsbiten ska vi heller inte glömma bort. Den löper som en röd tråd genom alla våra projekt och din information skyddas och lagras på ett säkert sätt.

Med bred erfarenhet, Webkingplattformen, kommunikation, digital infrastruktur och UX - Då blir det bra!

Att bygga upp rätt infrastruktur är komplicerat och tar tid. Men med vassa utvecklare samt mer än elva års gedigen erfarenhet av innovativ apputveckling, koll på krav samt täta kundkontakter blir den här typen av uppdrag inga större problem. Vi är om vi får säga det själva (det får vi) väldigt skickliga på att höja såväl kundens lönsamhet som användarnas upplevelser. På så sätt byggde vi en snabb app som är busenkel att använda.

Hallå Patrik utvecklare och kodninja: Vad bör man tänka på innan man ger sig på att bygga en app till en mobiloperatör?

”I det här exemplet har vi ställts inför ett flertal utmaningar när det gäller integrationer. I Mitt Karma finns flera olika system som ska kopplas ihop för att allting ska fungera. Allt ifrån integration med företaget som hantera själva telefonbiten, där vi måste hantera och ta höjd för funktioner som rör tjänster som mobilsvar, röstbrevlåda och liknande. Just detta har varit både kul och utmanande att utveckla”

Kodninja Tommy: Berätta lite om själva projektet

”Känslan har varit bra genom hela projektet. Vi hade redan från start bra förutsättningar och insåg att appen, förutom att bli lätt att använda även skulle få fin design. Sedan ser vi fram emot att i kommande versioner koppla ihop Mitt Karma med Techbuddy, och deras fina support. Just tilläggstjänsterna gör Karma Mobil unikt. Och vi vill så mycket som går skapa en fantastiskt bra helhetslösning till Karmas användare. Jag måste även nämna den tydlighet och positiva attityd som genomsyrat hela projektet. Vilket bidragit till att arbetet från start till mål gått helt enligt plan.”

Kristoffer, kan du sammanfatta själva uppdraget som Webking fick?

Uppdraget var att ta över ett strandat projekt av vår app ”Mitt Karma” som vi tidigare kört via off-shore resurser. Med appen kan Karma Mobils kunder enkelt hantera sitt mobilabonnemang och ta del av olika erbjudanden och tjänster. På inrådan från Webking bytte vi tekniskt ramverk till React Native, och en hel del kod skrevs om vilket gjorde att vi fick en stabil och fungerande lösning som helt levde upp till förväntningarna.

Hur upplevde du samarbetet med Webking?

Att arbeta med Webking har varit precis så bra som vi önskade och hoppades på. De visade stort intresse för vår verksamhet och satte sig snabbt in i den komplexa världen av regelverk och system som finns för att administrera mobila tjänster. Vi jobbade tillsammans på ett strukturerat sätt och hade en bra dialog under hela projektet. Respekten för varandras kompetensområden och viljan att förstå genomsyrade hela arbetet.

Vad blir då nästa steg för Karma Mobil?

Vi har nu lagt över ansvaret för vår webb på Webking. Som även där har visat att de levererar med kvalitet och effektivitet. På tur står nästa version av vår app där ytterligare funktioner ska läggas till. Vi känner oss väldigt trygga med att även denna leverans kommer att uppfylla våra förväntningar!

Vad säger då Kristoffer själv om vårt arbete?

kristoffer engardt karma mobil


Vi är väldigt nöjda med resultatet! Även efter leveransen har vi haft en bra dialog med Webking och alltid fått snabba svar på de frågor som dykt upp.

Kristoffer Engardt
- VD
Karma Mobil AB

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Nyheter, Plattform, Webbutveckling , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE