Blogg

13 april, 2021

Kundintervju om Bioväxt – Appen med grymma fördelar

Biototal är proffs på förnyelsebar växtnäring, grön resurs och cirkulär innovation. De tog hjälp av WebkingTeamet för att utveckla en app som gör underverk för lönsamheten och det dagliga arbetet. Här kommer en kundintervju med Biototal om appen Bioväxt och dess fördelar.

BioTotal - Ett miljöföretag i framkant

Just det, du vet väl om att vi skrivit en artikel om själva utvecklingen av Bioväxt? Den är läsvärd och berättar om hur vi jobbar, tar oss an projekten och förverkligar kundens önskemål. Skulle du på tio sekunder behöva förklara för dina kompisar vad Biototal gör kan du säga att: ”Biototal arbetar för att skapa hållbara lösningar mellan stad och land och ser till att förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet”.

bioväxtt en app som gär stor nytta på biototal

Ett spjutspetsföretag i en bransch full av utmaningar som vi hjälpt att digitalisera verksamheten

Det går bra för Biototal. De senaste två åren har företaget nästan dubblat omsättningen. Det finns gedigna planer på att flytta fram positionerna och att fortsätta vara ett ledande företag inom sin bransch och förse lantbrukare med förnyelsebara gödningsmedel. Vill du veta mer? Besök hemsidan Biototal.se, som uppdateras kontinuerligt med nyheter. Företaget är även aktivt både på LinkedIn, Facebook och Instagram. För oss känns det riktigt bra att få vara med och utveckla Biototals verksamhet!

Webking skapade en skräddarsydd app som ökar affärsnyttan och spar tid och pengar varje dag

Till Biototal har vi alltså utvecklat Bioväxt. En app som effektiviserar företagets slamhantering, håller koll på inlevererade batcher, lager, såväl preliminära som färdiga slampartier, spridningsplaner och spridningsdokumentation. Med Bioväxt kan företaget följa processflöden, skapa rapporter och snabbt få en klar verksamhetsöversikt. Bioväxt är integrerat med företagets ekonomisystem, vilket ger god insyn i lagerhållning och möjliggör även ekonomiska uppföljningar.

Vad tycker då Per och Janne på Biototal om vår app?

Då har det blivit dags för Per Nilsson som är affärsområdeschef inom förnyelsebar växtnäring samt Janne Linder som är konsult att i denna kundintervju med Biototal svara på några frågor om den affärsnytta och de möjligheter som Bioväxt resulterar i.

Janne: Hur och varför bestämde ni er för att investera i just en app?

Diskussionen har funnits länge men i samband med en del andra förändringar i företaget så var det läge att också satsa på Bioväxt. Vi gjorde en förstudie tillsammans med Webking och kom fram till en lösning som skulle fungera bra för våra behov.

Per: Hur förändrar Bioväxt det dagliga arbetet på Biototal?

Bioväxt är precis nyutrullad och det nya arbetssättet resulterar i en sammanhållen process som säkerställer både vår dokumentation och planering på ett enhetligt sätt. Tidigare har vi i huvudsak använt oss av delade Exceldokument samt Sharepoint. Bioväxt ger oss flera fördelar då all information är samlad och tillgänglig, inte bara från datorer utan även från mobila enheter. Just detta har också resulterat i ett gemensamt arbetssätt.

Per: Förenklas även informationshanteringen?

Klart är att ju mer uppdaterad data vi har från början, desto bättre underlag får vi för vår planering och våra kommande sammanställningar och rapporter. Det ger helt enkelt goda förutsättningar och minskar även risken för fel. Vi får även en sammanhållen information då Bioväxt kommunicerar med Visma Net. Just detta har Webking tillsammans med Excitec löst på ett bra sätt.

Janne: Hur mottogs Bioväxt av användarna?

Vi har testat appen på tre medarbetare och hittills har detta nya verktyg bara mottagits positivt.

Per: Vilken funktion var högst prioriterad när ni beställde Bioväxt?

Det fanns ett behov av en helhetslösning, som säkerställer att all information samlas på ett och samma ställe, och som är lätt att använda. Detta gör våra processer effektivare. Bioväxt är ett system som hänger ihop, och som gör arbetsdagen lättare. Bioväxt hämtar uppgifter från EN källa, vilket minskar risken för dubbletter av kunduppgifter etc., något som är både säkert och skapar trygghet.

Janne: Vilka funktioner kommer ni att addera i kommande versioner?

Vi har redan nu bestämt oss för att satsa på en kartmodul. I framtiden finns möjlighet att utveckla moduler för att teoretiskt blanda ihop olika råvaror och koppla analyser till detta så att det går att få fram en beräknad medelanalys för blandningen. Vi kommer också att jobba vidare med att göra inmatning så enkel och pedagogisk som möjligt. Inom kort kommer det att bli aktuellt att utveckla verktyg för att ta fram olika specifika rapporter.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Och, en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på din lönsamhet och affärsnytta…

Läsvärda artiklar om utveckling

Biototal är proffs på växtnäring, kretslopp, jordbruk och miljö. På företaget med kontor i Vreta Kluster arbetar ett dedikerat team med förnyelsebar växtnäring, grön resurs och cirkulär innovation. Och de gör det bra.

Företaget har genom åren även belönats med flera tunga priser. De tog hjälp av WebkingTeamet för att utveckla en app som gör underverk för lönsamhet, konkurrenskraft och det dagliga arbetet.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit apputvecklare, webbdesigner och projektledare.

Projektinfo

Lansering: 2021-03-10

Teknik: Webkingplattformen, React Native,

Apputveckling, Kundcase, Plattform , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE