Blogg

10 maj, 2020

Lunch Corona edition

I dessa tider med social distansering har Kvartersmenyn AB med sin gratisapp Lunch sett en rejält ökad efterfrågan på mat för take away och hemkörning. Då Webkingteamet byggt appen Lunch fick vi i uppdrag att implementera en funktion så att användarna kan hitta de restauranger som erbjuder take away och hemkörning av mat. Detta tvekade vi inte en sekund på, då våra favoritmatställen har det mycket tufft nu.

Uppdaterad lunchapp med take away och hemkörning av mat

Genom take away och hemkörning kan de anslutna restaurangerna trots det extremt tuffa läget jobba på, och hoppas att besökarna är lika hungriga som förr.

Hemkörningen utförs av flera olika utförare, till exempel Foodora, Onlinepizza och Hotmat. Dessa är redo att trampa hem till dig med din favoritmat. Så stöd din favoritrestaurang och bjud någon du tycker om på lite hemkörd mat. Då gör du en insats.

Apputveckling med nya funktioner signerat Webking

Väl inne i appen ser det ut som vanligt. Men, kika efter raden ”take away” under menyraden. Finns där en ikon med en påse samt texten take away erbjuder restaurangen take away och hemkörning av mat. Då kontaktar du dem som vanligt, och talar om att du vill ha din mat hemkörd. Finns det en ikon till höger? Klicka på den och du kommer direkt till menyn för just take away och hemkörning.

En nyuppdaterad app som gör vardagen enklare och godare

Nu ska vi berätta lite om hur du kan använda appen när du är hungrig, eller vill överraska dina vänner med god mat. Och nu även som sagt få din mat hemkörd eller som take away.

Socialt engagemang genom lösningsorienterad apputveckling

Låt oss säga att du sitter på tåget på väg till en vän i Uppsala. Du vill äta en bra kycklingsallad innan ni ses. Helst på en restaurang nära stationen, så du slipper stressa. Öppna Lunch, sök på Uppsala och se restaurangerna dyka upp på kartan. Klicka sedan på “visa mer”. Nu hittar du meny, priser, bilder, samt delningsfunktioner till sociala medier. Undrar du något? Då kan du med appen lätt ringa upp restaurangen för snabba svar. Var maten god? Då kan du spara den som favorit. Eller tipsa dina vänner om den.

Vi byggde Sveriges största och mest använda restaurangguide

Varje vecka ansluter sig ett tjugotal restauranger och med mer än 1500 anslutna restauranger har Lunch snabbt blivit Sveriges största och mest använda restaurangguide.

Strategi och användartester

För att uppnå dessa högt ställda mål har ett antal olika användartester genomförts i samband med att kravställningen på uppdraget togs fram. Testerna betonade vikten av en enkel och lättnavigerad app med smarta funktioner, som uppdateras och strävar efter att underlätta för användaren vid varje lunchtillfälle.

Lunchappen utvecklades till både Android och iOS

Testerna visade också att vi för bästa resultat behövde bygga appens design på olika sätt både för Android och iOS. Detta för att användaren ska känna igen sig i användargränssnittet och för att appen ska följa plattformens rekommendationer.

Höga betyg både från de hungriga och från krögarna

Lunch finns både för Android på Play Store och följer rekommendationerna för ramverket material design över hur ikoner, menyer, navigering ska se ut. Samt till iOS på App store och följer Apples riktlinjer för design över hur ikoner, menyer och dess navigering ska se ut. Idag används appen av tusentals aktiva användare dagligen.

Kontakta oss för att få din nya app!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vi skapar moderna appar & effektiva applikationer som maximerar din affärsnytta. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Liknande apputvecklingsprojekt
Apputveckling, Kundcase, Nyheter, Webbutveckling , ,
About Johan Åhlund
Johan är en kreativ kommunikatör och copywriter med fotointresse. Johan trivs som allra bäst när han får skapa kreativa budskap. Gärna med SEO. Att ta fram texter och budskap kittlar honom på rätt ställen. Desamma gäller för konverteringar och teamwork. Hör av dig, Johan är social och ofta fikasugen. :)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE