Blogg

11 augusti, 2019

Lunch – Sveriges största restaurangguide som app till Kvartersmenyn

Webking har bred erfarenhet av att utveckla såväl appar som webbplatser. När Kvartersmenyn AB behövde digitalisera verksamheten med en app där användaren kan nå mer än 1500 anslutna restauranger tvekade vi inte en sekund. Vi gillar utmaningar som engagerar hela Webkingteamet. Att skapa skräddarsydda appar, med bra funktioner, tydligt användarfokus och stilren design utifrån kundens önskemål, det tycker vi om.

Resultatet blev Lunch. En app som snabbt blev väldigt populär, fick ett stort antal användare och genomgående höga betyg. Läs med om vad Lunch kan hjälpa dig med nedan.

Att snabbt hitta en lunchrestaurang eller nya spännande matställen direkt från mobilen är nu en baggis. Inte minst om du använder gratisappen Lunch.

Var vill du och dina kollegor luncha idag? Sugen på något nytt, eller vill du kolla vilken som är dagens rätt på restaurangen runt hörnet? Då är den här lunchappen en bra början.

En app som gör vardagen enklare och godare

Låt oss säga att du sitter på tåget på väg till en kund i Uppsala. Du vill äta en bra kycklingsallad innan ditt möte. Helst på en restaurang nära kunden, så du slipper stressa. Öppna Lunch, sök på Uppsala och se restaurangerna dyka upp på kartan. Klicka sedan på “visa mer”. Nu hittar du meny, priser, bilder, samt delningsfunktioner till sociala medier. Undrar du något? Då kan du med appen lätt ringa upp restaurangen för snabba svar. Var maten god? Då kan du spara den som favorit. Eller tipsa dina vänner om den.

Fler restauranger ansluter varje vecka

Varje vecka ansluter sig ett tjugotal restauranger och med mer än 1500 anslutna restauranger har Lunch snabbt blivit Sveriges största och mest använda restaurangguide.

Kvartersmenyn och Webking förenklar för den hungrige

Lunchappen har sitt ursprung i Kvartersmenyn som varit en lunchguide sedan faxens tid. En del kommer säkert ihåg den långa faxutskriften med lunchmenyer. Kvartersmenyn förstod tidigt vikten av en digital plattform för att bibehålla och nå ut till nya kunder och användare. Som ett led i digitaliseringsprocessen har Kvartersmenyn valt att utveckla Lunchappen 2.0. Vi på Webking är oerhört glada över att ha vunnit uppdraget som leverantör av Lunchappen.

Både bra för den hungrige och för krögaren

Planen med appen var att skapa en guide över det enorma restaurangutbudet i Sverige. Att finnas där den hungrige, i jakten på dagens lunch.

Strategi och användartester

För att uppnå dessa högt ställda mål har ett antal olika användartester genomförts i samband med att kravställningen på uppdraget togs fram. Användartesterna betonade vikten av en enkel och lättnavigerad app. En app med smarta funktioner, som uppdateras och strävar efter att underlätta för användaren vid varje lunchtillfälle.

Lunch både på Android och iOS

Testerna visade också att vi för bästa resultat behövde bygga appens design på olika sätt både för Android och iOS. Detta för att användaren ska känna igen sig i användargränssnittet och för att appen ska följa plattformens rekommendationer.

Material design med användarfokus

För Android var det självklara valet material design då gränssnittet är genomtänkt och anpassat för vana Androidanvändare. Material design fungerar mycket bra i Androidenheter och användaren känner igen både menyer, knappar och förstår hur navigeringen fungerar.

Höga betyg både från de hungriga och från krögarna

Lunch finns för Android på Play Store och följer rekommendationerna för ramverket material design över hur ikoner, menyer, navigering ska se ut. Idag används appen av ca 8000 aktiva Android användare och den har ett snittbetyg på 4 av 5.

Lunch finns också för iOS på App Store. Den följer Apples riktlinjer för design över hur ikoner, menyer och dess navigering ska se ut.

Roller

Webking har varit app- och webbutvecklare, designer, ux/interaktionsdesigner och projektledare. Vi har hjälpt Kvartersmenyn från en gedigen förstudie till en färdig app publicerad på respektive marknadsplats för både Android och Apple

Teknik

Teknik som är appen är utvecklad på bygger på angular 5, ionic 3,cordova, type script,material design, git, photoshop, html5, javascript.

Vill du veta mer?

Det här är ett i raden av spännande projekt som vi på Webking genomfört. När det gäller apputveckling har vi bred och lång erfarenhet och triggas av utmaningar. Vi tänker utanför boxen, jobbar tight med kund genom hela projektet och finns tillgängliga. Har du ett projekt, eller är intresserad av våra tjänster? Slå oss en signal. De flesta projekt börjar med en kopp kaffe och gott fikabröd på vårt kontor. Vi ses!

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Apputveckling, Hybrid, Nyheter, Webbutveckling , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE