Blogg

25 november, 2021

Mabrook – Internationell dejtingapp utvecklad i raketfart

Mabrook är en modern och avancerad dejtingapp och en dröm som vår kund Ahmed ville att vi skulle förverkliga. Så klart nappade vi på utmaningen och här berättar vi hur vi utvecklade ytterligare en skräddarsydd app med Webkingplattformen.

Webkingplattformens 10.000 timmar ger raketsnabb utveckling när vi bygger din app

Visste du till exempel att vi på Webking kan utveckla en app tämligen snabbt idag? Det är tack vare vår egen plattform (som vi använt i över 10 000 timmar). Och det är inte enkla appar vi pratar om utan avancerade appar som många har nytta av. Appar som kan ge stor effekt, på din lönsamhet och din konkurrenskraft, som stärker ditt varumärke och skapar nöjdare kunder.

Så förverkligar vi din idé och gör den till en lönsam app eller en lyckad digital produkt

De flesta av våra projekt, oavsett om det handlar om apputveckling eller systemutveckling börjar med en idé. Som sedan blir till en gedigen förstudie tillsammans med kunden. Förstudien till Mabrook gav oss en lista på krav att förhålla oss till och som på sikt resulterade i en app som har potential att bli lönsam för kunden samt populär hos användarna.

Här ser du vilka funktioner vi gett Mabrook - Såklart bygger vi en app till dig också

Nedanstående är Ahmeds önskemål och det som gör att Mabrook blir en dejtingapp som skiljer sig från mängden. Och du, såklart kan vi bygga en lönsam, skalbar, internationell app med skräddarsydda funktioner till dig också. Oavsett bransch. Hur som helst. Här kommer några av de funktioner som vi fixade iordning till Mabrook.

  • Skalbar, med stöd för olika valutor, tidszoner, språk samt ha en infrastruktur som hanterar ett mycket stort antal användare, integrationer etc.
  • Attraktiv design, med en rejäl skopa UX som gör den enkel att förstå och använda.
  • Ha en funktion där användaren kan ångra en lajk genom att skaka telefonen.
  • Enkla formulär som med så få steg som möjligt gör det busenkelt att bli medlem, ladda upp bilder samt fylla sin profil med relevant information.
  • Ha flera säkra och välkända internationella betalningsalternativ.
  • Erbjuda smidig hantering av olika typer av abonnemang.
  • Ha relevanta sökfilter så att användaren snabbt kan matcha med rätt personer.
  • Erbjuda en kickbackfunktion som ger appen en god lönsamhet samt säkerställer att användarna får ta del av relevanta erbjudanden etc.

Hur ser din kravlista ut? Har du gjort någon? Det är en bra början när du ska utveckla en app.

En avancerad dejtingapp med kluriga utmaningar - för kärlekens skull

Tillbaka till Mabrook. Det här är ett uppdrag som passar oss perfekt. En dejtingapp med ett gott syfte, vars utveckling är proppad med kluriga utmaningar. Vad kan vara roligare än att jobba för att folk ska bli riktigt lyckliga tillsammans? #NuKörVi

Snabb och smidig dejting med olika abonnemang och betalmodeller

Mabrook ska vara synonymt med smidig, snabb och säker dejting. Där dess fiffiga sökkriterier gör det enkelt att relativt snabbt och smidigt kan hitta en bra match. Initialt är Mabrook gratis att ladda ner och skapa en profil på. Men likt så gott som alla andra dejtingappar finns en inbyggd betalmodell med ett flertal olika abonnemang och även en kickbackfunktion.

Med Webkingplattformen bygger vi din egen skräddarsydda app - oavsett bransch

Att utveckla en mobilapp som Mabrook är en teknisk utmaning. Den är också ett perfekt exempel på en app som lämpar sig perfekt att bygga på Webkingplattformen. Då vi med ett antal moduler kan addera rätt funktion till rätt app snabbt och smidigt. Och dessutom vid behov addera nya funktioner vilket så klart är väldigt tacksamt.

Skalbar, integrerad, flexibel och den funkar på både iOS och på Android

Alla appar behöver en genomtänkt infrastruktur att vila på. Inte sällan krävs ett flertal integrationer med externa mjukvaror, till exempel med olika betalningsalternativ, CMS, PIM och liknande. Appen ska också fungera på både iOS och Android samt på ett säkert och snabbt sätt kunna hantera stora mängder komplex information.

Beprövade arbetssätt, agil utveckling och tät kundkontakt ger fantastiska resultat

Tack vare vår erfarenhet, plattformen samt förstudien visste vi redan från start hur vi skulle gå till väga och vilka utmaningar som stod framför oss. Vi tycker om Agil utveckling, i korta sprintar, med tät kontakt med Ahmed, och samarbetet fungerade mycket bra.

Vi gav även Mabrook en fin hemsida och publicerade dejtingappen på både Google Play och App Store

I uppdraget ingick även att bygga upp och driftsätta Mabrooks hemsida samt att lansera appen på både App Store och på Google Play. Såväl appen som hemsidan fick en fin design och nu håller vi tummarna att Mabrook på sikt tas emot väl av användarna och fylls med en fina profiler och skapar en massa nya relationer.

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Om du funderar på att skapa en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar. Du når oss enklast genom ett mail till hello@webking.se. Vi har även lagt upp Mabrook i vårt referensgalleri där vi berättar lite mer om tekniken vi använt och våra roller i projektet.

Patrik Karlsson, utvecklare: Berätta lite om några av utmaningarna med att bygga en dejtingapp

Med tanke på att en modern dejtingapp har så många swipefunktioner krävdes det en hel del planering för att implementera dessa. Detta är viktigt för att skapa en naturlig och logisk användarupplevelse. Med de olika swipealternativen känns det att vi har skapat funktioner som upplevs mer intuitiva än många av Mabrooks konkurrenter. Att kunna ångra en like genom att skaka telefonen är en riktigt smart feature.

Tommy Dufmats, utvecklare: Håller du med om Patriks tankar?

Absolut, och även chattfunktionen krävde en hel del kärlek och jobb för att den skulle fungera optimalt. Det är såklart också viktigt att de både beter sig och ser ut som användarna förväntar sig. Precis som Patrik nämnde krävde de olika swipe-funktionerna en del implementeringar för att de skulle se ut och bete sig korrekt. Det blev riktigt bra till slut!

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Plattform , , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE