Blogg

28 april, 2023

MaintPlanner – Industriapp för planerade underhållsstopp

Tommy Jonsjö har en gedigen bakgrund inom Bas- och processindustrin och kom till oss med en riktigt bra appidé. En webbapplikation som syftar till att förbättra planeringen, samverkan och genomförandet av planerade underhållsstopp i större industrier. Tommys kanonidé fick namnet MaintPlanner och nu ska vi berätta om dess fördelar. 

En webbapplikation som skapar ordning och reda vid industriella stopp

När det gäller genomförandet av olika typer av underhållsstopp inom större industrier finns det minst sagt en hel del viktiga saker att tänka på. Det är här MaintPlanner kommer in i bilden. En webbapplikation som vi efter en gedigen förstudie utvecklat med WebkingPlattformen. MaintPlanner är även ett ”webbverktyg” som skapar ordning och reda; och leder till en ökad lönsamhet och en enklare arbetsdag. Med MaintPlanner kan både industrier och entreprenörer spara tid och pengar genom bättre samverkan och en mer proaktiv kommunikation.

Informationen i MaintPlanner synkas i användarnas kalender för maximal tillgänglighet

De personer som berörs av stoppen kan synkronisera in MaintPlanners stoppkalender i sina egna kalendrar (till exempel Outlook). På så sätt har de alltid rätt stoppinformation tillgänglig i fickan, och dessutom alltid uppdaterad. Just detta är en väldigt smart och smidig lösning som vi vet att många kommer att uppskatta.

Minskad risk för missförstånd och kostsamma misstag

Webbapplikationen har en mängd fördelar och riktar sig till samtliga industrier som använder sig av planerade underhållsstopp. Med hjälp av detta webbverktyg blir det nu möjligt för industrier att enkelt schemalägga tillfällena för sina planerade stopp och sömlöst dela informationen både internt och externt. Industrierna kan nu på ett enkelt sätt spara tid, genom MaintPlanners samverkande fördelar.

Fem starka skäl till att använda MaintPlanner

  • Enklare planering: MaintPlanner samlar industrins kommande stopptillfällen på ett och samma ställe. Detta ger leverantörer och entreprenörer en bättre framförhållning i sin egen planering och de kan därmed leverera bästa möjliga tjänst/produkt
  • Bättre tillgänglighet: Idag är informationen om underhållsstopp svårtillgänglig, men med Maintplanner blir informationen tillgänglig för alla anslutna parter
  • Förbättrad kommunikation: MaintPlanner skapar en enklare och mer effektiv kommunikation mellan industrier och deras leverantörer/entreprenörer
  • Möjlighet att synliggöra anslutna parter: På MaintPlanners hemsida kan i framtiden anslutna industrier, leverantörer och entreprenörer synliggöras, för en enklare överblick
  • En bättre och säkrare arbetsmiljö skapas: Detta tack vare en längre framförhållning och en bättre samverkan.

Rätt information till rätt person vid rätt tid

MaintPlanner förbättrar markant effektiviteten och kommunikationen i planeringen av underhållsstopp, vilket gynnar alla anslutna parter. Appen skapar nya värden genom en bättre samverkan, eliminerar risken för kostsamma missförstånd, och sparar både tid och pengar genom kortare kommunikationsvägar, tydligare information och förenklad planering. MaintPlanner ger rätt information till rätt personer i rätt tid, vilket skapar goda förutsättningar till ett väl genomfört stopp.

Samla information och dela den med rätt personer

Ovanstående fördelar skojar man inte bort. MaintPlanner är ett nischat och skräddarsytt verktyg till större industrier, med stora krav på säkerhet och noggrannhet. Där dess gränssnitt och tydliga information leder till en mängd stora fördelar. Inte minst när det gäller säkerhet, tidsåtgång, lönsamhet, planering och överblick av stopp, där viktig information delas med samtliga inblandade parter.

Enkel att använda med clean design och filtreringsmöjligheter

För att MaintPlanner ska vara så enkelt som möjligt att använda har verktyget fått ett tydligt gränssnitt med avskalad design. Där berörda parter i webbapplikationens kalenderliknande gränssnitt får en tydlig insikt i sina produktionslinjers stopptider. MaintPlanner ser även till att filtrera bort känslig information automatiskt, innan externa entreprenörer och andra industrier kan se de kommande stoppen. Säkert, snabbt och tydligt. Läs mer om MaintPlanner på hemsidan och på LinkedIN.

Tommy hur har det varit att jobba med oss på Webking?

-Jag är riktigt glad att jag valde att samarbeta med just Webking i arbetet med att ta fram MaintPlanner. Jag hade kontakt med ett flertal utvecklare innan starten men efter en väl genomförd förstudie var valet enkelt. Helheten som de levererat har för mig varit ovärderlig när det också handlar om applikationens fortsatta liv efter att utvecklingen är klar. 

Är du nöjd med vårt arbete/Vad har vi gjort bra?

-Utvecklingsarbetet har gått väldigt smidigt och teamet på Webking har varit extremt lyhörda och kunnat översätta mina tankar och ideér till den färdiga produkt som MaintPlanner blivit. Jag har bara gott att säga om teamet på Webking och rekommenderar dem starkt.     

Nyfiken på fler Webkingappar? Spana gärna in vårt referensgalleri

Webbapplikationer och appar är vi riktigt bra på här på Webking. Spana gärna in vårt referensgalleri så hjälper vi även dig med att skräddarsy den unika idé som ökar din lönsamhet och skapar ordning och reda. Hojta till på Hello@webking.se så tar vi ett bra snack tillsammans.

Vill du veta mer om appar? Lyssna på WebkingPodden

Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på avsnittet Så förverkligar vi din appidé. God lyssning.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE