Blogg

25 juli, 2022

Ny förstudie – Vi bygger app till processindustrin

Förstudierna står som spön i backen hos oss. Och som du kanske vet så utför vi inga projekt utan en gedigen förstudie. Här låter vi vår kund Tommy Jonsjö berätta om hur vi hjälpt igång hans kommande app-projekt. En app som kommer att vara till stor hjälp inom bas- och processindustrin.

En spännande app som bidrar till tydligare kommunkationsvägar inom bas- och processindustrin

Som sagt, tänk inte ens tanken på att dra igång ett IT-projekt utan en bra förstudie. Detta har Tommy insett och här låter vi honom berätta om den förstudie som vi genomfört och som är det första steget till den kommande appen.

En förstudie och prototyp lägger grunden till ditt digitala projekt

Hur som helst. En gedigen förstudie tar lite drygt en vecka och är väl investerad tid. Den minskar markant risken för kostsamma misstag, kraschade tidplaner, överskriden budget, jobbiga missförstånd och inte minst den dåliga stämning som infinner sig när du betalt hundratusentals kronor för en oanvändbar produkt som är så dålig att Google Play eller App Store vägrar att ta i den ens med tång. Det vill du som kund undvika till varje pris. Och vi också.

Tommy, hur kom du i kontakt med oss på Webking?

-I samband med att vi skulle ta nästa steg i att förverkliga en digital lösning för att hjälpa svensk bas- och processindustri sökte jag efter lämpliga samarbetspartners. Jag hamnade då på Webkings hemsida. Jag skickade in en förfrågan och fick snabbt svar med ett erbjudande om att ta ett första möte. Detta för att diskutera hur man kunde hjälpa mig ta nästa steg framåt. Webking kunde presentera en förstudie till en fast kostnad där min applikations alla ingående krav och framtida utvecklingskostnader kunde specificeras.

Varför valde du oss i konkurrens med andra alternativ?

-Jag fick en väldigt bra bild av Webking i och med vårt första möte samtidigt som man presenterade en genomtänkt offert med samtliga projektsteg beskrivna. Faktum är att jag inte bara fick känslan av att man kunde sitt område utan att man också var väldigt mån om att lyssna på mig som kund och samtidigt guida mig rätt i de många strategiska val man tar i och med utvecklandet av en applikation. 

Berätta lite om hur vi genomförde din förstudie och dina förväntningar på den

-Jag hade innan vi genomförde förstudien tagit fram ett dokument kring vad applikationen var tänkt att innehålla och vilka funktioner som skulle finnas med. Med den som grund började Webking förverkliga mina krav till en digital prototyp. Detta följdes av ett antal digitala möten och mejlkonversationer där jag fick lämna feedback på de justeringar som gjorts. Det var en process som slutade i prototyp som definitivt motsvarar de förväntningarna jag hade och som är till stor nytta inför nästa steg i processen.

Hjälpte vårt arbete dig lösa några problem, isåfall vilka?

-Absolut! Det första steget var att ta fram den klickbara prototypen som jag kan använda och visa upp för potentiella kunder och i ett tidigt stadie få feedback utan en alltför stor investering.

Hur har det varit att arbeta med oss?

-Jag tycker framför allt att det har varit roligt och enkelt att jobba med Webking. Detta då jag själv inte har IT-kunskapen som krävs för att ta fram en webbapplikation, men under framtagandet av vår prototyp så har Webking förklarat hur system och liknande fungerar. Man har dessutom varit väldigt hjälpsamma med att förklara de olika valen man kan göra, och vad som dessa i framtiden kan resultera i.

Hur upplever du vårt engagemang under din förstudie?

-Ni var väldigt engagerade. Jag fick alltid snabb återkoppling i processen att ta fram vår prototyp. Det resulterade i att arbetet hela tiden gick framåt och flöt på bra.

Vilka av våra talanger skulle du lyfta vid en rekommendation?

-Framförallt förmågan att lyssna på mig som kund och dessutom konvertera mina tankar och ideér till en digital produkt.

Om vi skulle förändra en sak till det bättre, vad skulle vara?

-Inget som jag kan komma på. Jag kommer att rekommendera Webking när tillfälle ges.

Nyfiken på vad Martina på Underbara Unge tyckte om sin förstudie?

Martina Åstrand hade en också idé till en app som vi ska förverkliga. Underbara Unge är en Mitt första år-bok i digital form. Vi gjorde en gedigen förstudie till henne, som du kan läsa om här. Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på WebkingPodden. Som faktiskt har ett avsnitt om just detta. Med titeln Så förverkligar vi din appidé. God lyssning.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE