Blogg

26 september, 2019

Ny webbapplikation till Safe it up

Varje dag läser vi om stölder och inbrott. Det mesta stjäls, Inte minst cyklar, hemelektronik, båtmotorer, verktyg och fordon. Tjuvarna är fräckare än någonsin. Rent krasst är varken din nya el-cykel, mormors silverbestick eller dina husdjur säkra längre. Inte ens i ditt eget hem.

Apputveckling som sätter käppar i hjulen för tjuven

Det här vill Safe It Up ändra på och deras verksamhet krävde därför en bra applikation. Efter ett möte fick vi förfrågan om att ta fram en applikation som på riktigt kan sätta käppar i hjulen för tjuvar. Så klart ville vi vara med. Inte minst när feedbacken från återförsäljare och användare varit positiva. Dessutom älskar vi ju applikationsutveckling.

Vi gör det svårare för tjuvarna – på ett enkelt sätt

Safe It Up erbjuder ett digitalt register där både privatpersoner och företag kan arkivera och hantera sina stöldskyddsmärkta ägodelar i. Dessa märks med personligt märkDNA som är omöjligt att manipulera.

Bra syfte och roliga utmaningar

När Safe It Up hörde av sig hälsade vi på dem i Göteborg och berättade om hur vi arbetar och vår filosofi. Kemin var den rätta och efter en gedigen förstudie började vi sedan utveckla företagets webbapplikation.

Innovativ teknik - upp till 80% minskad stöldrisk

Safe It Up arbetar med personligt märk-DNA som inte kan manipuleras eller tas bort. De hävdar att tjänstens digitala spårbarhet minimerar stöldrisken med upp till 80%. Dessutom ökar chansen att du får tillbaka dina stulna ägodelar markant. Antingen märker du dina saker själv eller låter butiken göra det vid ditt inköp. Dina ägodelar registreras även i DNA-registret som alla brottsförebyggande myndigheter har tillgång till. Alla viktiga data som serie- och ramnummer, bilder och kvitton sparas också på ditt eget konto i appen. Som du kommer åt i din mobil 24/7. Om det behövs kan du skicka information till ditt försäkringsbolag, göra ett ägarbyte eller göra en polisanmälan via appen.

Förstudie, buggfix, test och utveckling

Planering är A och O. Därför började vi med en noggrann förstudie. Här fanns många faktorer och tänkbara problem att identifiera och lösa. Inga större problem, tack vare vår långa erfarenhet. Vi presenterade förslag på effektiva lösningar som spar tid, förhöjer användarupplevelsen, säkerheten och gör appen så enkel som möjligt att använda.

Safe it up var ett både utmanande och roligt projekt. Vår förstudie och planering blev guld värd när vi började koda och utveckla. Erfarenheten från ett flertal app-projekt gjorde att vi som team redan från scratch hade en bra plan framåt. Därför kunde vi jobba fokuserat och lösningsorienterat efter kravspecifikationen och implementera ett flertal väl utvalda funktioner och lösningar. – Robert Jansz, VD på Webking.

Tidplan och härlig kundfeedback

Vi satte sedan en realistisk tidsplan och släppte därefter lös våra resurser inom system- och webbutveckling. Väl hemma på kontoret i började vi skriva kod för glatta livet samtidigt som vår whiteboard/kanbantavla fylldes med tjusiga post-it-lappar. Koda, testa, förfina. Det är kul. Extra kul blir det när det utan förvarning dök upp ett fint paket i posten proppat med delikatesser, beröm och glada tillrop. Citat som dessa värmer oss:

Stort tack för fantastiskt engagemang långt över förväntan. Vi ser glatt emot fortsatt samarbete och kommande releaser. – Mvh Team Safe It Up

Sekretess, säkerhet, och kompabilitet

Den här typen av projekt ställer stora krav på sekretess och säkerhet. Därför lade vi fullt fokus på appens säkerhet, stor kompabilitet samt på dess användarvänlighet.

Säker signering med Bank-ID

En säker och välkänd betallösning är också ett krav. För ökad trovärdighet valdes mobilt BankID som signering. En tjänst som används av miljontals svenskar. Kunden förtjänar en snabb, smidig användarupplevelse med tydlig bekräftelsedialog. Detta får man med just BankID.

Lätt att använda med en design

En app måste vara enkel att förstå och använda. Både för återförsäljare och slutanvändare. Just detta hade vi i åtanke från dag ett. Alla ska känna att Safe-It-Up är både enkel, säker och fyller en viktig funktion. Den ska dessutom ha rätt funktionalitet, vara estetiskt tilltalande och inge förtroende. Nyfiken på Safe it up? Då rekommenderar vi ett besök på deras hemsida.

Vad har Webkingteamet haft för projektroll?

Vi har varit med och utvecklat applikation, kodat, teknisk optimering, säkerhetslösningar, sekretess, samt inte minst buggfixar och även verkat som ett agilt utvecklings team och bollat ideer och tankar med produktägarna.

Hur kan vi hjälpa dig?

Det här är ett i raden av spännande projekt som vi på Webking genomfört. När det gäller apputveckling har vi bred och lång erfarenhet och triggas av utmaningar. Vi tänker utanför boxen, jobbar tight med kund genom hela projektet och finns tillgängliga. Har du ett projekt, eller är intresserad av våra tjänster? Slå oss en signal. De flesta projekt börjar med en kopp kaffe och gott fikabröd på vårt kontor. Vi ses!

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Nyheter, Säkerhet, Webbutveckling , , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE