Webking kombinerar affärsmässighet med passion för modern teknik och innovativa lösningar. Med driv, glädje och ambition skapar vi digitala lösningar som gör kunden mer konkurrenskraftig och lönsam.

Vad vi inspireras av och hur vi tänker

Är det roligt att jobba, då blir jobbet oftast riktigt bra. Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag.

För att vi ska veta att vi är bra i processerna i vardagen tävlar vi ibland, då vinner vi gärna. Ambitionen är dock alltid hög oavsett om det är lek eller allvar. Det här är viktigt och det hänger ihop. Inte minst när vi marknadsför oss men såklart även när vi rekryterar personal. Att passa in i och kunna vara flexibel är självklarheter när man arbetar så kundnära, ofta genom hela processen. Från beställning till slutleverans.

Att arbeta på Webking

Den som arbetar på Webking ska trivas och må bra. Vi lägger stor vikt i att belöna bra resultat och vi vågar även dela med oss av våra misstag, framför allt när vi lär oss av dem. Att fira, handlar om att förstå vad vi gjorde så vi kan göra om det. Gång på gång, till kund efter kund. Det skapar en hög nivå av medvetenhet och ansvarsförmåga för alla. Lekfullheten på vårt kontor fyller en viktig funktion. I en kreativ och lekfull och miljö odlar och förbättrar vi våra egna kompetenser. Eller bara spelar lite tv-spel, tar en pizza eller fixar punkan på någon av våra elcyklar.

Code of conduct

I alla våra relationer fungerar värdegrunden som en code of conduct. Alla är ledare med ansvar att följa de riktlinjer som sätts upp. Detta har lett till att vi byggt upp en glädjefull och positiv teamkänsla. Den sätter ribban för hur vi jobbar och beter oss mot både oss själva samt mot kunden. Vi vill uppträda på ett sätt som vi förväntar oss och kräver av våra leverantörer.

Nytta och nöje – på dina egna villkor

Att träna är viktigt ur många perspektiv. Så pass viktigt att vi tränar tillsammans på lunchen, helt på egna villkor och självklart på frivillig basis. Att skapa denna förutsättning gör oss mer hållbara och det ger oss tid att reflektera över vad vi har gjort och vad vi ska göra i våra projekt.

Vision

Vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av modern teknik och innovativa lösningar. Vi skapar resultat, lönsamhet och en hållbar nytta som  kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med.

Värdeord

Vår affärsmässighet, ambition och glädje genomsyrar allt vi gör. Den speglar vilka vi är och vad vi gör på Webking. Kort sagt, hur det är att vara en Webkingare.

Affärsmässighet

Vi är professionella och behandlar varandra och vår omgivning med ärlighet, respekt och prestigelöshet. Vi vägleder för att skapa en hållbar nytta och en större lönsamhet för våra kunder, men också för oss själva.

Ambition

Vår verksamhet präglas av en nyfiken vilja att växa och en ständig önskan att bli bättre. Vi tycker om och drivs av att utveckla oss själva. Både i våra yrkesroller, men även som individer. Vi Webkingare strävar efter att göra vardagen enklare, roligare och bättre, både för våra kunder och för varandra.

Glädje

Glädjen visar sig redan när du kliver in på Webkings kontor. Miljön är ljus och inbjudande, öppnar upp för kreativiteten och leken. Den får dig att trivas och känna dig som hemma. Här umgås vi utan titlar och här firar vi framgång lika väl som delar våra misstag. Glädjen sprids genom att vi pratar med varandra och vågar göra det som vi vill och kan. På allas villkor.

Milstolpar

Kort historia om Webking

maj 2022

Nyanställer utvecklare (igen)

Då antalet uppdrag ökar markant fyllde vi återigen på med duktiga utvecklare. WebkingTeamet består nu av åtta superhjältar med riktigt starka kompetenser. Redo att snabbt förverkliga våra kunders idéer.

April 2022

Utvecklar Pigxcel - SaaS-tjänst med AI ger stora fördelar

Pigxcel

Vi utvecklar Pigxcel. En SaaS-lösning med AI och mycket avancerad kamerateknik som kommer att öka lönsamheten rejält för många grisuppfödare.

Mars 2022

Startar WebkingPodden

vilka är webking?
WebkingPodden är podden för dig som vill veta mer om appar, lära känna oss, samt vill veta hur vi förverkligar din appidé. I varje avsnitt besvarar vi de vanligaste frågorna vi får av våra kunder.

Oktober 2021

Flyttar till större kontor (igen)

Webkingkontoret blev bra mycket bättre än vad vi hade hoppats på
Vi växte ur kontoret och flyttade (igen) till Ågatan 31, mitt i Linköping. Där skapade vi en suverän arbetsplats med maximal trivsel. Här kan du läsa om alla idéer och tips som vi fick och som implementerades under resans gång.

juni 2021

Firar 10 år som apputvecklare

Vår första app utvecklade vi 2011 till Arlanda Flygplats. Sedan dess har både vi och tekniken utvecklats rejält. Lita på att vi firade att vi nu byggt appar i ett decennium!

Mars 2021

Lanserar Bioväxt - Appen som sparar 6 veckor per person och år till Biototal

BioväxtVill du också spara 1,5 månads arbetstid per person och år? Just detta gör appen Bioväxt som vi utvecklat till miljöföretaget Biototal. En suveränt effektiv app.

Oktober 2020

Bygger Skuldra till Per Holknekt

skuldra med per holknektVi fick förtroende av Per Holknekt att  utveckla av Skuldra. Ett helt nytt och effektivt hjälpmedel, som ger en överblick över privatpersoners skulder. Med syfte att starta en konkret plan mot en ordnad ekonomi. Här är vår artikel om Skuldra där Per berättar om hur det är att jobba med oss.

Februari 2020

Lanserar Whinny - Planeringsverktyget för dig med häst

Whinny håller koll på din utrustning, din foderstat och din hästs ekonomi. Även när du inte är på plats i stallet.

Whinny är en populär app som håller koll på  din hästs utrustning, foderstatistik, veterinärbesök, träningstider, ekonomi i ett och samma system. En webbaserad, utbyggbar och synnerligen lättarbetad webbapplikation som förenklar det dagliga arbetet och gör det lite gladare och enklare för användaren. Med väldigt fina användarrecensioner.

Februari 2020

Lanserar Webkingplattformen som vi bygger alla appar på

En kostnadseffektiv plattform för att bygga moderna webbapplikationer på.

Webkingplattformen är en kostnadseffektiv plattform som vi använder när vi utvecklar alla våra appar. En braksuccé som gör att vi kan bygga moderna och avancerade appar snabbare än de flesta av våra konkurrenter.

 

Mars 2015

Kvalar in på Internetworlds Topp100

Topp 100
Vi på Webking är extra glada över att vårt projekt med kriminalvarden.se och kunden Kriminalvården är en av fem finalister i årets Topp100 inom kategorin Myndigheter. 

Februari 2015

10-år

Firar 10-års jubileum.

November 2014

Episerver Awards 2014

Kriminalvården webbplats bästa webb offentlig sektor: Kriminalvården, med partner Webking
Tillsammans med vår kund Kriminalvården kan vi stolt titulera oss som vinnare i Episerver Awards 2014. Det prestigefulla priset som premierar framgångsrika och inspirerande projekt, webbplatser och tekniska lösningar som byggts på Optimizelys plattformar.

Juni 2013

AA God Kreditvärdighet

god kredivärdighet aa
Med ett  årsbokslut som passerar 1000 TKR i omsättning samt en vinstmarginal på ~25% och 58% soliditet passerar vi gränsen för att anses ha god kreditvärdighet av kreditinstituten.

Februari 2005

Aktiebolag

Ombildas till aktiebolag och en styrelse utses. Robert Jansz får rollen som VD och ordförande.

Februari 2002

Start

Grundas som enskild firma av Robert Jansz

Rekommendationer

Vad kunder och samarbetspartners säger

SWITCH THE LANGUAGE