Blogg

29 maj, 2022

Pigxcel – En app och SaaS-tjänst med AI som gör underverk för grisuppfödare

Webking har utvecklat appen och SaaS-lösningen Pigxcel till Smart Agritech Solution of Swedens senaste spjutspetsteknologi inom automatisk vägning. Pigxcel är en app och SaaS-lösning med AI och mycket avancerad kamerateknik som kommer att öka lönsamheten rejält för ett stort antal grisuppfödare.

Pigxcel är en app och SaaS-tjänst med riktigt bra funktioner

Nu ska vi berätta om hur vi efter Smart Agritechs krav utvecklat en lönsamhetsökande app och SaaS-tjänst som är en avancerad vågtjänst för grisar. En VaaS (Våg-as-a-Service) där grisarna fotas och bilderna analyseras av en algoritm som visar grisens vikt. Men vi tar det viktigaste först. Nämligen det resultat och den nytta som appen tillför åt sina användare. Och faktum är att Pigxcel har flera riktigt bra fördelar.

Innovativ AI-teknik och spjutspetsteknik för en enklare arbetsdag

Vi har utvecklat SaaS-tjänsten Pigxcel och med sin innovativa AI- och kamerateknik har vi försett den med en mängd smarta funktioner som tillsammans gör:

  • Det enklare för grisproducenter att träffa rätt slaktvikt
  • Minskar grisarnas stress och samtidigt förhindrar fodersvinn
  • Sparar resurser och dessutom eliminerar tungt, tidskrävande manuellt arbete
  • Att användarna kan skapa rapporter och även kan hantera sina notiser
  • Det lätt att se om grisarna växer som de ska, och vid behov kan grisproducenterna även sätta in rätt åtgärder, för att nå grisarnas målvikt
  • Samtliga ovanstående punkter leder till en ökad lönsamhet, samt en betydligt smidigare arbetsdag hos grisproducenterna

Minskat svinn, mindre tungt arbete och markant ökad lönsamhet #EpicWin

-Det unika är att vi med Pigxcel med hög noggrannhet nu kan väga grisar i en box, utan att behöva flytta grisarna. Vi kan dessutom mäta och justera kontinuerligt så att grisproducenten ser att tillväxten följer den tilltänkta viktkurvan. Fördelarna är många, man slipper tungt arbete, minskar fodersvinn och minskar dessutom grisarnas stress. Inom lantbruksnäringen är den här typen av lönsamhetsökande tjänster väldigt välkomna, säger Jakob Blomberg, CTO på Smart Agritech.

Webkingplattformen hanterar SaaS-tjänster galant

Smart Agritech hade en utdaterad webbapp som var både svårjobbad och krånglig att underhålla. Det vi på Webking gjort är ersätta denna med en modulär och lättarbetad app med AI som är baserad på Webkingplattformen.

-Just det här projektet är ett bra exempel där plattformen verkligen kommer till sin rätt. Den är enkel att arbeta med, skalbar, framtidssäker och dessutom kontinuerligt uppdaterad. Att den är så enkel att uppgradera med nya funktioner uppskattas verkligen av våra kunder. Den passar även perfekt för SaaS-tjänster och vi bygger alla våra appar med Webkingplattformen”, Robert Jansz, grundare av Webking. 

Vi bygger avancerade appar och SaaS-lösningar snabbare än de flesta

Tack vare plattformens fördelar kan vi utveckla avancerade appar- och SaaS-tjänster. Pigxcel är ett bra exempel på en avancerad app med AI som passade perfekt att utveckla med Webkingplattformen. Och våra appar blir oftast klara snabbare än våra konkurrenter appar. Vilket vi vet uppskattas av våra kunder.

Apputveckling med fokus på resultat, tydlighet och design

-Utvecklingen har bestått av flera delar, där vi byggt själva användargränssnittet, men också själva kundportalen. Vi skapade med andra ord ett bra och visuellt verktyg där användarna får en tydlig översikt och kan följa grisarnas utveckling. Vi har även gjort det enkelt att tolka materialet. Samt inte minst att sätta upp nya kunder och hantera befintliga kunder berättar Tommy Dufmats, apputvecklare på Webking.

En SaaS testad i fem länder och kommersiellt driftad med framgång i Finland

Hur som helst, i skrivande stund är Pigxcel testad i fem länder.  Sverige, Norge, Finland, Mexiko och Australien. Den är dessutom i kommersiell drift i Finland. Som det känns nu är detta bara början på Pigxcels äventyr.

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Funderar du på att skapa en app, eller har en idé till en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Faktum är att vi kan ge dig ovärderliga tips och råd. På så sätt sparar du på sikt alltså både tid och pengar. Vi hjälper dig att förverkliga din appidé, och du når oss enklast genom ett mail till hello@webking.se

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Plattform , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE