Blogg

26 februari, 2023

Underbara Unge – Gör en fotobok som ger minnen för livet

Martina hade under flera år burit på en appidé. Hon ville digitalisera den klassiska ”Mitt första år-boken”. Hon hörde därför av sig till oss med idén till Underbara Unge. En app som skapar en elegant inbunden fotobok om barnets första levnadsår. Klart vi nappade!

Det är KUL att utveckla en mobilapp med avancerade funktioner

Att utveckla grymma appar är vår grej, och när Martina pitchat sin idé insåg vi att den skulle kunna bli en riktigt bra app. För att skapa exklusiva fotoböcker krävs dock en hel del avancerade funktioner. Vilket fick våra kodare att hoppa av glädje. Klart vi skulle koda en riktigt bra och lättanvänd fotoboksapp.

Med Underbara Unge skapar du en jättefin inbunden bok om barnets första levnadsår

Sagt och gjort. Här kommer en punktlista med olika funktioner som vi utvecklat. Som gör det både enkelt och roligt att skapa en exklusiv och personlig bok om barnets första levnadsår. En bok som blir ett minne för livet. Vad sägs om dessa features?

  • Skapa flera böcker samtidigt
  • En riktigt smidig bilduppladdningsfunktion
  • Smidiga redigeringsmöjligheter direkt i telefonen
  • Förhandsgranskning av varje uppslag
  • Pdf-generering som skickar fotoboken till tryck
  • Säker betallösning med Klarna
  • Integration med Bank-ID
  • Möjlighet att lägga in annonser och erbjudanden i appen

Förstudie, klickbar prototyp och sedan agil utveckling

Då den här typen av appar är relativt komplexa inledde vi projektet med en gedigen förstudie. Här finns en artikel om förstudien och den klickbara prototyp vi tog fram i Adobe XD. Vi rekommenderar även intervjun med Martina i det här avsnittet av WebkingPodden.

UX och design för en riktigt bra användarupplevelse

Hur som helst. En fotobok i appform måste vara enkel att använda. Därför byggde vår UX:are upp en tydlig struktur och en mängd tjusiga mallar. Där du enkelt laddar upp bilder, lägger in bildtexter i de 22 färdiga textblocken och sedan förhandsgranska boken sida för sida. Den inbundna boken med sina 73 sidor är i formatet 200×280 mm och har plats för hela 155 foton. Erkänn att du är sugen på att testa? :)

Integration med Bank-ID samt Klarna som betallösning

Vi brinner för integrationer och har i Underbara Unge använt oss av signering med Bank-ID inne i appen. Samt Klarna som betallösning. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att signera och betala för sin bok.

Smidig redigering, .pdf-generering och förhandsgranskning av din fotobok

Appens redigeringsfunktion och förhandsgranskning är superviktiga och har fått en hel del kärlek. De fungerar riktigt bra, och ger en tydlig blick över hur den färdiga boken kommer att se ut. När du är nöjd med din bok genererar appen själv en .pdf-fil som skickas till tryck. Där efter är det bara att vänta på att din bok dyker upp i brevlådan.

En fotoboksapp som kunderna har tagit till sina hjärtan

Nu när appen är lanserad är det jättekul att se kundernas färdiga böcker. Samt att ta del av deras berättelser om boken och hur de skapat den. Testa själv, appen finns på App Store och på Google Play. Vad blir då nästa steg för Underbara Unge? Kanske Martina ber oss fixa mallar till en bröllopsbok eller kanske reseböcker eller kokböcker? Det vore kul!

Vi låter Martina besvara några frågor om hur samarbetet har fungerat.

Hur tycker du det har det varit att arbeta med oss? Skulle jag beskriva samarbetet med tre ord så är det lustfyllt, enkelt och med hög kvalitet, från första början till slut. Det var aldrig några konstigheter eller stressade sura miner. Utan allt, faktiskt precis allt, flöt på enligt plan. Åtminstone märkte inte jag som kund av något om det varit så.  

Boken gör det enkelt att bevara fina minnen

Vilka problem har vi löst till dig? Ni hjälpte mig att förverkliga min, sedan många år tillbaka, dröm och vision om att hjälpa alla småbarnsföräldrar att skapa Mitt första år-böcker till sina barn. Så problemet för mig, att koda en app. Problemet för alla småbarnsföräldrar, att bevara minnen. 

Blev då Martina nöjd över hur vi tog oss an uppdraget?

Är du nöjd med vårt arbete? Kunde inte varit mer nöjd! Skulle jag göra om processen med att ta fram en ny app igen finns ingen annan leverantör. Inte ens om det skulle vara mer fördelaktigt kostnadsmässigt. Webking har mer än väl levt upp till mina förväntningar. Att det sen dessutom är ett gäng oerhört mysiga och trevliga snubbar är bara pricken över i:et.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE