Blogg

27 juni, 2022

Vår invigning blev ett grymt Webking event!

Stort tack för att ni kom och umgicks med oss på vår invigningsfest! Det blev så himla lyckat. Kvällen bjöd på riktigt bra stämning, precis som vanligt när vi flyttar till nya kontor, Faktum är att flera av våra gäster faktiskt varit med på våra andra event. Både på Torggatan där vi spelade pingis för fullt, men också hängt med oss på kontoret på Tanneforsgatan 20.

Ny reklamfilm, flipperturnering och riktigt bra stämning

Vår nya och påkostade reklamfilm med superhjältetema togs emot jättefint och det ska bli kul att se den spridas på våra kanaler framledes. Vi konstaterar också att Darko Bilic blev kvällens Pinball King. Han fick gå hem (okej han glömde den) med vår prestigefyllda statyett. Darko slog till med kvällens högsta score. På strax över 7,5 miljoner poäng, vilket med nöd och näppe räckte till segern på det minst sagt svåra Turtles-flippret.

Minnen, anektoter, cyklar och nostalgispel...

Lita på att det pratades teknik, projekt och minnen från diverse arbetsgivare under kvällen. Och när man ser tillbaka på det så är det intressant att se så många gemensamma nämnare hos våra vänner. Det finns så många roliga anektoter och skoj händelser att prata om. Nostalgifaktorn var även hög när gamla tv-spel kom på tal och flera började spela Tekken och StreetFighter på vår arkadmaskin. Och inget IT-party utan trånande blickar på heldämpade mountainbikes på blocket och snack om de senaste äventyren på Kisa MTB Park, samt skönt snack om diverse nostalgiska reseminnen.

Tack för alla fina ord om vårt kontor, det värmer

Vi har verkligen lyckat skapa en härlig arbetsmiljö, och det är inte undra på att vi trivs. När det är kallt lägger vi på några vedträn i den öppna spisen i konferensen och när det är varmt svalkar vi oss med lite kall dryck eller glass i loungen. Här kan du läsa om hur vi planerade upp och inredde kontoret. Vi fick verkligen den miljö vi ville ha, och nu har vi en grym arbetsplats som på kvällarna är perfekt för spelkvällar, Netflixmaraton och PluralSightsessioner.

Ett Webking event kräver kall dryck, snittar och brie

Värt att veta till nästa gång är att vi kommer att köpa in mer Peroni då just dessa kalla italienska, och fantastiskt goda öl faktiskt tog slut. Men såklart hade vi tagit ifrån tårna och fyllt på rejält med både alkoholfria alternativ och cider. Snittar i kombination med bubbel och brie= #EpicWin.

Det blir fler Webking event framöver

Med tanke på hur jäkla kul vi har haft under kvällen så tänker vi arrangera flera Webking event under hösten. Det finns planer på Webking Hackathons, föreläsningar samt spelkvällar. Så följ oss i våra sociala medier så missar du inga roliga happenings och får samtidigt koll på vad vi sysslar med om dagarna. Under sommaren rekommenderar vi gärna WebkingPodden, gärna tillsammans med något kallt att dricka

Ha nu en riktigt fin sommar önskar WebkingTeamet

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar om apputveckling

Webbutveckling av HyrGokart appen med react native

Appar är något som Webkingteamet tycker om att skapa, gärna i React Native. Genom åren har vi blivit riktigt bra på att skapa nytta och smarta lösningar till våra kunder. Nu har vi lanserat HyrGokart, en app som får hornen att växa ut på gokartbanan. Läs mer på vår blogg!

Lunch – Sveriges största restaurangguide som app till Kvartersmenyn

Webking har bred erfarenhet av att utveckla såväl appar som webbplatser. När Kvartersmenyn AB behövde digitalisera verksamheten med en app där användaren kan nå mer än 1500 anslutna restauranger tvekade vi inte en sekund. Vi gillar utmaningar som engagerar hela Webkingteamet. Att skapa skräddarsydda appar, med bra funktioner, tydligt användarfokus och stilren design utifrån kundens önskemål, det tycker vi om.

Vad är en hybridapp?

Hybridappen kodas i JavaScript, HTML och CSS. Språk som många webbutvecklare behärskar i sömnen, med kod som genom åren finslipats till snudd på perfektion.

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native. I den här texten ska vi berätta lite om fördelarna med hybrid apputveckling. Inte minst om fördelarna med Ionic Framework. Något som vi på Webking tycker om att arbeta med när vi bygger skräddarsydda appar till våra kunder.

Liknande referensprojekt

Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Parking Time – Digital p-skiva som app
Mabrook – Internationell dejtingapp med unika funktioner
Mitt Karma – Mobilappen till Karma Mobil
Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE