Blogg

7 april, 2020

Webbutveckling av HyrGokart appen med react native

Appar är något som Webkingteamet tycker om att skapa. Det är både kul och utmanande att gnugga geniknölarna och se hur våra appar växer fram. Vi bygger gärna appar i React Native. Ett väletablerat ramverk som är trevligt att arbeta i och som har många fördelar.

Vana apputvecklare med flera webb- och mobilappar i ryggen

Faktum är att samtliga utvecklare i Webkingteamet är vana apputvecklare och genom åren har vi blivit riktigt bra på att skapa verksamhetsnytta och smarta lösningar till våra kunder. Vi har tidigare berättat om appen High Score som Johan De Groot och David Gunbrant tagit fram här på bloggen. Men nu är det dags för Tommy Dufmats att skina lite extra.

HyrGokart - En mobilapp som spar tid och gråa hårstrån på Gokartuthyrningen

Tommy ligger nämligen bakom den helt nyutvecklade appen HyrGokart. En mobilapp kodad för tävlingar och som skapar en tjusig bild på användaren, komplett med segerkrans och allt efter avslutat lopp. Perfekt när vi är ute och smiskar varvtider hos Hyrgokart på Sviestad. Där gör vi gärna upp med våra kollegor på EnlightSec och Soft Crew. Vinnaren får ju sedan se sig själv med vinnarkrans och allt, och bilderna hamnar såklart på Webkingkontorets vägg. Precis bredvid alla screens från Johan och Davids High Score-app.

Vi låter vår apputvecklare Tommy slå sig ner i soffan vid flipperspelet och berätta för vår social media manager och copy Johan Åhlund om utvecklingen av HyrGokart.

Tommy, var kom idén till HyrGokart ifrån?

Hyrgokart som håller till på Linköpings Motorstadion kontaktade oss och ville ha en mobilapp som underlättade deras arbete. En app som gjorde det smidigt att snabbt ta fram coola vinnarbilder, utan att man behövde använda varken digitalkamera och dator. Med HyrGokart appen går det på nolltid att få fram bilderna, och appen har fått ett fint mottagande.

Både apputveckling samt webbutveckling kan vara rejält utmanande, vad var det som var knepigast?

Den svåraste biten var nog att få till den slutgiltiga ”bilden” med segerkransen och den tillhörande texten. Det var många bitar som skulle på plats för att det rent designmässigt och estetiskt skulle se snyggt ut.

Vad var roligast?

Roligast var problemlösningen bakom vissa delar. Det var både kul och utmanande att få tänka till lite extra och testa sin kunskaper.

Apputveckling, systemutveckling eller webbutveckling, vad vill du göra i framtiden?

Jag vill gärna utveckla fler mobilappar. Det är något jag verkligen tycker är kul.

Nämn tre appar i telefonen som du inte klarar dig utan?

Untapped, Slack och så klart High Score, så att jag kan hålla koll på om kollegorna slår en på flipperspelet på kontoret.

Exempel på grymma appar, byggda med React Native

Appar som är packade med smart funktionalitet, och en användarvänlig upplevelse i kombination med fin design. Inspireras, inse möjligheterna, tänk, koda och skapa appen som förändrar tillvaron till det bättre.

Uber Eats
AirBnB
Discord
Instagram

Del tre i Webkings serie om Apputveckling

Vi har tidigare skrivit om både native och hybrid apputveckling här på Webkingbloggen och texterna har blivit populära.

Här finns bra inspirationsläsning, case samt mer information om apputveckling och dess potential:

Kontakta oss för att få din nya app!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vi skapar moderna appar & effektiva applikationer som maximerar din affärsnytta. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnadsförslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

E-handel

Försäljning av produkter.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Liknande apputvecklingsprojekt
Apputveckling, Hybrid, Nyheter, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.