Blogg

25 juli, 2021

Sajten Insidan – Kärleksfull webbutveckling till Kriminalvården

Som du kanske vet har WebkingTeamet jobbat tight med Kriminalvården under flera års tid. Vi har inte bara hjälpt till med sajten Insidan utan även med flera andra projekt. Vi vann till exempel en Optimizely EpiServer Award 2014 som bästa myndighetssajt. Kriminalvården har även hamnat både fyra och femma som Sveriges bästa myndighetssajt, något som du kan läsa mer om här.

Sajten Insidan är proppad med pedagogisk design och tydligt innehåll

Nu ska vi berätta lite om sajten Insidan. En sajt som vi tillsammans med Kriminalvården skapat och som ligger oss varmt om hjärtat. Den lanserades 2017 och är Kriminalvårdens egen infosajt för barn med familjemedlem i häkte, fängelse eller inom frivård. Här kan du bland annat läsa om hur det är att bo i häkte och fängelse. Och hur du kan hålla kontakten och hälsa på dina anhöriga.

Vi älskar IT-projekt med mjuka värden och EQ

Webking har tillsammans med Kriminalvården stått för design, utveckling och delprojektledning av Insidan. Ett projekt proppat med EQ och mjuka värden. Där såväl färg form och språk verkligen är estetiskt tilltalande och som både barn och vuxna verkligen tilltalas av.

Sajten Insidan är till för barn och anhöriga och är skapad med fin design, video och ljud

Även om barnen är i fokus är sajten Insidan en viktig och välanvänd resurs. Inte minst för anhöriga och föräldrar som finns på utsidan. Även skolor eller vuxna som vill ta till sig lättillgänglig information, fint presenterat med hjälp av film, bild och ljud gillar både dess design och innehåll.

En sajt som går helt i linje med vad våra webbutvecklare tycker om att skapa

Som du redan märkt så tycker vi verkligen om den här sajten. Sajten Insidan fyller en viktig funktion och dess helhet är inbjudande och inkluderande.

Vad säger då Kriminalvårdens ansvariga projektledare?

Vår referens den här gången är Elin Runesson, som är projektledare på Kriminalvården. Här berättar hon om hur WebkingTeamet tog sig an uppgiften:

elin runesson kriminalvården


Engagemanget och ansvaret från Webking har varit stort och arbetet har resulterat i en produkt som vi på Kriminalvården är väldigt stolta över.

Elin Runesson
- Projektledare
Kriminalvården.se

Webbutveckling med de rätta verktygen ger bra synlighet, fler besökare och stor förståelse

Även om du är på utsidan förtjänar sajten Insidan ett besök. Där finns viktiga insikter och information som många kanske inte känner till. Missa inte sektionen med frågor och svar på startsidan. Tydlig information om hur saker och ting fungerar på häkten, anstalter och fängelser. På den här sidan hittar du info om alla våra projekt till Kriminalvården.

Sajten Insidan byggde vi med följande teknik

Teknik: Episerver 10, Responsiv webdesign, One Page Design, CSS3, HTML5, Babel, JavaScript, Asp.net mvc, C#, samt Ms SQL.

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Episerver, Nyheter, Webbutveckling , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE