Blogg

16 januari, 2022

Webkingkontoret – Vi skapade en suverän arbetsplats

Hej, då har det alltså hänt igen. Vi har växt ur Webkingkontoret och flyttat till större lokaler på Ågatan 31, mitt i Linköping. För att skapa en arbetmiljö med maximal trivsel tog vi den här gången hjälp av flera experter. Här kan du läsa om alla idéer och tips som vi fick och som implementerades under resans gång. Vill du också skapa en mer kreativ arbetsmiljö? I den här artikeln finns flera bra tips. Lycka till.

Då vi tillbringar ca 150h/mån på Webkingkontoret är det viktigt att ha en suverän arbetsmiljö. Vi vet att:

  • Ett bra och lekfullt kontor gör oss på glatt humör
  • När vi är på glatt humör jobbar vi bättre
  • Jobbar vi bättre får vi fler nöjda kunder
  • Nöjda kunder leder till mer jobb
  • #EpicWin

Med +10 medarbetare på plats på Webkingkontoret krävs rejält med yta

Hur som helst, då WebkingTeamet har växt till tio personer behövdes mer plats. När den perfekta lokalen dök upp tvekade vi inte. Grymt cityläge, öppen spis, fin planlösning, takfönster, och lagom stort. Vi skrev kontrakt omgående.

Målbilden: Webkingkontoret ska vara lite som en fritidsgård för vuxna

Sedan började vi planera upp Webkingkontoret No4 till en rolig arbetsplats. Där vi kan jobba och samtidigt kan rensa hjärnan med lite flipper, Bubble Bobble, Rappakalja och pingis. Det ÄR viktigt med raster och lek. Annars blir vi stela, tråkiga, oflexibla och dessvärre även oförmögna att tänka utanför boxen.

Vill du också skapa en roligare och mysigare arbetsplats? Kolla in Playful Office

Viss inspiration hämtades från andra kontor (se sista stycket), från nätet samt ur boken Playful Office av Jenny och Niklas Madsen på Superlab.se. De vet att kreativitet, lek och bus gör underverk på jobbet och har dessutom förstått att ingen gillar trista sterila grå ytor.

“The opposite of play is not work – The opposite of play is depression”

Lokalen fick lite extra kärlek och omtanke innan inflyttningen

Vi hade fyra månader på oss att fundera, planera, och renovera. Perfekt då det behövdes målas och fixas. Det fixade Joel och hans duktiga kollegor på Liunga AB med den äran. Redan här började vi få bra feeling och insåg att Webkingkontoret No4 skulle bli kalasbra.

Materialval, färg och form enligt Webkings grafiska profil

Inredningsproffset Jenny tog fram en inredningsstil som följer Webkings färg och form. Efter att ha känt och kikat på en massa tjusiga textiler och exklusiva material och dessutom även kollat på läckra designförslag lät vi sedan Jenny leta fram matchande möbler. Samtidigt började en ombonad, inbjudande, fräsch och kul arbetsplats sakta men säkert växa fram. Till och med toaletten piffades till med en aningen knallröd neonskylt…

Ett bra tips: Unna dig lite kul gadgets och leksaker

Därefter besökte vi Arcade Dreams och beställde en arkadmaskin. Som designades med Webkings logo och med våra spelfavoriter på kabinettet. Samtidigt bokade vi ett äkta flipper från RentAGame. I konferensbordet bredvid den öppna spisen gömmer sig vårt pingisbord. Där rostar vi gärna marshmallows.

Växter ger en härlig känsla och atmosfär på Webkingkontoret

Ett kontor bör såklart ha fina växter. Därför lät vi duktiga Anna på Skärblacka Blomsterhandel piffa till kontoret. Hon tog snabbt fram en lösning där varenda ”grönsak” fyller en funktion, samt har placerats ut med omsorg och ger kontorets alla rum en härlig atmosfär. Det blev faktiskt världens skillnad. Här kan du läsa en separat artikel om hur kontoret inreddes med före- och efterbilder.

Bad sound kills good music, musiken du jobbar till SKA låta bra

Det är sant. HiFi-Klubbens reklam har rätt. Vi blev rejält positivt överraskade hur bra ljudet på Webkingkontoret blev från de takmonterade högtalarna. De var även hyggligt smidiga att installera, och sprider ett härligt luftigt och krispigt ljud i kontorets alla rum. Både när vi lyssnar på musik, spelar spel samt såklart när vi har våra digitala möten.

Tänk ergonomiskt, du har bara en rygg och ett par knän

Att sitta skönt och ha möjlighet att kunna jobba stående var en självklarhet. Skrivborden valdes därför med omsorg för maximal komfort och ergonomi. Vi såg även till att de matchade den övriga inredningen.

Obscent sköna soffor, stolar och supermjuka mattor

Den mindre konferensen är en ypperlig plats för reflektion, mikropauser och mer ostört arbete. En mysig oas att dra sig tillbaka till, med sina sköna soffor, jätte-tv och fikabord. Precis som i de andra rummen gör de underbart tjocka och mjuka mattorna och akustikplattorna underverk, på Webkingkontoret är det när vi inte rockar på med schysst rock helt knäpptyst.

Webkingkontoret blev bra mycket bättre än vad vi hade hoppats på

Hur som helst, vi fick nästan nypa oss i armen när allt var klart. Allt på Webkingkontoret harmonierar och går i samma stil. Vilket skapar en riktigt fin inbjudande känsla. Det bästa är nog att se reaktionerna när vi får besök. Citat som ”oj här lär ni ju trivas” eller ”vad fint ni har” tröttnar vi aldrig på.

Fördelarna med en bra arbetsmiljö är många

Efter att ha bott in oss vet vi att kontoret ger oss många fördelar. Mikropauserna minskar stress, ergonomin gör underverk för kroppen och en runda flipper gör jobbet roligare. Ventilationen och växterna minskar risken för huvudvärk, kylens nyttiga snacks ger fler spontana fikapauser och våra AW´s med vänner och kolleger är kalaskul.

Årets I-landsproblem: Vi vill knappt gå hem längre...

Det visade sig snabbt vara rätt svårt att gå hem när flera gärna stannar kvar och spelar brädspel, börjar prata om iskalla öl, kollar på film, drar igång Riders Republic på PS5:an tänder en brasa, eller beställer pizza tillsammans… Och det är faktiskt exakt så vi vill ha det. Ett angenämt I-landsproblem.

Unna dig en bra arbetsmiljö - Det är du värd!

Oavsett om du jobbar hemma eller på kontor så finns det alltid något att göra för att höja trivseln på din arbetsplats. Det behöver ju faktiskt inte vara något stort eller dyrt som höjer stämningen. Det gäller bara att komma på vad. Och du, unna dig en bra arbetsplats. Det är du värd, och är du i närheten och dessutom fikasugen så hör av dig! :)

Här kommer några riktigt häftiga inspirationslänkar som är fullkomligt livsfarliga för plånboken....

Spana gärna in följande helt otroliga kontor (med superultrahöga budgetar): Mojängs helt otroliga kontor – AirBnb´s olika kontor – Sitevisions kontorKings magiska kontor – Samt den här listan på 12 av världens koolaste kontor….

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar om apputveckling

Webbutveckling av HyrGokart appen med react native

Appar är något som Webkingteamet tycker om att skapa, gärna i React Native. Genom åren har vi blivit riktigt bra på att skapa nytta och smarta lösningar till våra kunder. Nu har vi lanserat HyrGokart, en app som får hornen att växa ut på gokartbanan. Läs mer på vår blogg!

Lunch – Sveriges största restaurangguide som app till Kvartersmenyn

Webking har bred erfarenhet av att utveckla såväl appar som webbplatser. När Kvartersmenyn AB behövde digitalisera verksamheten med en app där användaren kan nå mer än 1500 anslutna restauranger tvekade vi inte en sekund. Vi gillar utmaningar som engagerar hela Webkingteamet. Att skapa skräddarsydda appar, med bra funktioner, tydligt användarfokus och stilren design utifrån kundens önskemål, det tycker vi om.

Vad är en hybridapp?

Hybridappen kodas i JavaScript, HTML och CSS. Språk som många webbutvecklare behärskar i sömnen, med kod som genom åren finslipats till snudd på perfektion.

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native. I den här texten ska vi berätta lite om fördelarna med hybrid apputveckling. Inte minst om fördelarna med Ionic Framework. Något som vi på Webking tycker om att arbeta med när vi bygger skräddarsydda appar till våra kunder.

Liknande referensprojekt

Underbara Unge – Fotoboksapp med avancerade funktioner
Breeding Journal – Digital avelsjournal med stora fördelar
Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE