Blogg

27 november, 2020

Webkingkontoret – Vi skapade en suverän arbetsplats

Det senaste Webkingkontoret blev en riktig hit. En grymt najs kreativ oas som vi delar med våra kollegor på Soft Crew. I den här artikeln berättar vi om fördelarna av att ha investerat i ett lekfullt och mysigt kontor. Samt bjuder på några inspirationstips.

Det är inte bara vi själva som är välutrustade - Webkingkontoret har det vi behöver!

Äntligen har vi hittat rätt. På Webkingkontoret på Nya Tanneforsvägen 22A behöver vi inte trängas längre. Äntligen har vi gott om plats. Vi har investerat i fina växter, fräscht kök, en bekväm lounge, konferensrum, och flera arbetsplatser som vi hyr ut till sköna kollegor. På så sätt får vi både sällskap och nya vänner. Vi lyckades med att skapa en väldigt fin helhet. Här berättar vi om hur vi precis som våra projekt utvecklas på jobbet.

Vi börjar med att lista de positiva effekterna med Webkingkontoret, och de är många...

 • Webkingkontoret får oss på glatt humör
 • När vi är på glatt humör jobbar vi bättre
 • Jobbar vi bättre får vi fler nöjda kunder
 • Fler nöjda kunder leder till ännu fler kunder
 • Vilket ger möjlighet till ännu mer lek och skoj
 • Epic Win

Bollhav, rutschkanor och hoppborgar gick bort...

På Webking trivs vi bäst om vi har en trevlig och lekfull arbetsplats. Okej, vi är inte Google så vi kan inte ha stora skidliftar, och luftballongkorgar inomhus. Dessvärre är vi heller inte Coca Cola vars svenska HK i Jordbro fick priset ”the best office in the world” 2018, kolla in. Så himla fint.

Vi ville ha ett kontor där vi gärna stannar kvar efter jobbet...

Men vi bestämde oss för att skapa ett grymt kontor. Ett ställe där vi gärna stannar kvar en stund och umgås efter arbetstid. Där vi får ut all vår potential och om vi kör fast kan vi rensa hjärnan med en stunds Fifa eller NHL, Schack, eller lägga några bitar på Webkingkontoret pussel. Ofta till tonerna av en skön playlist från vår Sonos 5.

Nu ska vi berätta om hur vi tänkt och om fördelarna med ett lekfullt kontor. Vi ska bara spela klart en runda Tekken 7 först. Och kom ihåg:

🤣🏆🕹️💗“The opposite of play is not work – The opposite of play is depression”💗🕹️🏆🤣

Vem vill inte jobba på The National Institute for Play?

Redan när vi inredde vårt första kontor hade vi en vision om känslan vi var ute efter. Men då vi inte är doktorer i arbetsmiljö tog vi inspiration av Dr Stuart Brown. Stuart forskar på just lek och jobbar på Nationella Lekinstitutet.

Det finns alltid en doktor på ett lekinstitut att konsultera

Nej, vi skojar inte. Det finns ett sånt institut. På riktigt. Kolla in The National Institute for Play! Där hittar du mängder av skoj som du kan införa på kontoret. Notera att när vi säger lek handlar det inte om att vi ska leka som vi gjorde på dagis. Ordet lek används helt enkelt som en synonym till ordet KUL. Vi SKA ha KUL på jobbet. Det är vårt mål!

Utan lek blir vi tråkiga, oflexibla och ovilliga att tänka utanför boxen

Stuart anser att det är viktigt med lek på jobbet. Annars blir vi stela, tråkiga, oflexibla och oförmögna att tänka utanför boxen. Just detta vore förödande i vår bransch. Vi lever ju på kreativitet och jobbar ju superkoncentrerat med problemlösning i våra projekt.

WebkingTeamet upplever å det bestämdaste att:

 • Lek och skoj minskar stressen
 • Miljön, våra gadgets, spel och annat gör jobbet roligare
 • Lek och skoj gör oss mer motiverade
 • Vi blir mer innovativa och tänker mer utanför boxen
 • Vi tar fler initiativ och stärker teamet
 • Webkingkontoret har bra ventilation och många växter = hej då huvudvärk
 • Välfylld kyl = fler minimöten och samtal

Superlab.se skrev boken som vi använde när vi skapade Webkingkontoret

Boken Playful Office som blev en snackis när den kom för några år sedan. Den läste vi redan när vi inredde Webkingkontoret  #ett och #två. Här är några bilder från kontor #2. Playful Office är en härlig bok, väldigt fint designad och proppad med inspiration. Boken är skriven av synnerligen begåvade kreativa ninjor, från Sverige!

Vem tjänar på att arbeta i ett sterilt och grått kontor utan kreativa utrymmen?

Jenny och Niklas Madsen som skrivit boken har med sin härliga approach och forskningsbaserade uppslag busat till ett stort antal kontor genom åren. De driver Superlab.se och insåg att vi helst slipper trista grå kontor, befriade från kreativa ytor. Playful Office är proppad med humor och bus. Där alla infall och upptåg har en inkluderande och positiv approach. Missa heller inte att lyssna på Niklas tankar om framtidens kontor hos Ljudpodden.

Rätt miljö, och rätt förutsättningar till lek och lärande gör oss till bättre utvecklare

Utan bra luft, växter, klimatanläggning, smarta ljuskällor samt möjlighet att lyssna på skön musik blir det svårt att ha kul och att göra ett bra jobb. Vi har därför ansträngt oss för att uppnå harmoni och balans. Vi har inte proppat Webkingkontoret fullt av Lego eller Nerfs, vi har däremot satsat på en bra helhet.

Vi trivs, och responsen från våra besökare och vänner har varit väldigt fin. Vår nya miljö resulterar i att vi ytterligare har höjt nivån på WebkingTeamets leveranser. Vi har kul ihop, och det vi gör blir bra. Win win!

Det som funkar för oss kanske inte fungerar för dig. Men Webkingkontoret blev så bra!

Nu hoppas vi att du är ordentligt inspirerad och kanske rent av blivit sugen på att piffa till just din arbetsplats. Oavsett om du jobbar hemma eller på kontor så finns det alltid något att göra som är enkelt men som ändå bidrar till att arbetsplatsen blir roligare. Det gäller bara att komma på vad. Det som funkar för oss kanske inte fungerar för dig. Men Webkingkontoret blev så bra att vi kände att det här måste vi berätta om. Lycka till önskar WebkingTeamet.

Och så ett presenttips

Varför inte ge bort ett ex av Playful Office till dig själv eller någon du känner? Kanske till någon som behöver ha det lite roligare på jobbet. Då stöttar du även Jenny och Niklas. Och bidrar förhoppningsvis till att någon får en roligare arbetsplats. En ren välgärning.

Upptäck Webkingplattformen - Med den ser vi till att du spar både tid och pengar - till en otroligt låg kostnad

Med Webkingplattformen kan vi snabbt bygga en webbapplikation efter kundens önskemål, väldigt kostnadseffektivt. I skrivande stund bygger vi ett fintechprojekt, en advokatlösning samt ett väldigt effektivt planeringsverktyg till våra kunder. Samtliga av dessa är precis som Whinny byggda på Webkingplattformen.

Missa inte att spana in flera av våra kundcase och kundutlåtanden i vårt referensgalleri

Ta en titt i vårt referensgalleri, Följ gärna våra äventyr på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Vi är här för att hjälpa dig. Just nu har vi kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher som fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en drös med appar och webbutvecklingsuppdrag.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar om apputveckling

Webbutveckling av HyrGokart appen med react native

Appar är något som Webkingteamet tycker om att skapa, gärna i React Native. Genom åren har vi blivit riktigt bra på att skapa nytta och smarta lösningar till våra kunder. Nu har vi lanserat HyrGokart, en app som får hornen att växa ut på gokartbanan. Läs mer på vår blogg!

Lunch – Sveriges största restaurangguide som app till Kvartersmenyn

Webking har bred erfarenhet av att utveckla såväl appar som webbplatser. När Kvartersmenyn AB behövde digitalisera verksamheten med en app där användaren kan nå mer än 1500 anslutna restauranger tvekade vi inte en sekund. Vi gillar utmaningar som engagerar hela Webkingteamet. Att skapa skräddarsydda appar, med bra funktioner, tydligt användarfokus och stilren design utifrån kundens önskemål, det tycker vi om.

Vad är en hybridapp?

Hybridappen kodas i JavaScript, HTML och CSS. Språk som många webbutvecklare behärskar i sömnen, med kod som genom åren finslipats till snudd på perfektion.

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native

Hybrid apputveckling – Enklare och bättre än native. I den här texten ska vi berätta lite om fördelarna med hybrid apputveckling. Inte minst om fördelarna med Ionic Framework. Något som vi på Webking tycker om att arbeta med när vi bygger skräddarsydda appar till våra kunder.

Liknande referensprojekt

Appen Hjälpredan – Halverar uträkningstiden för användarna!
Arkipelagen – Intranätet som gillas av 350 företag
Advoqa – Hitta rätt advokat till rätt ärende
Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam
Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!