Blogg

13 mars, 2021

Bioväxt – Appen som årligen sparar 6v jobb per person till Biototal

Vill ditt företag bli mer effektivt, mer konkurrenskraftigt och öka lönsamheten? Vill ni dessutom spara 1,5 månaders arbetstid per person och år? Det ville miljöföretaget Biototal och de bad oss att utveckla webbapplikationen Bioväxt. I den här matiga artikeln berättar vi mer om de effekter vi skapar åt våra kunder samt visar vad vi kan och vill.

Ett uppdrag där Webkingplattformen återigen visade framfötterna

Bioväxt är ytterligare ett bra exempel på hur Webkingplattformen ger oss en mängd fördelar som våra konkurrenter inte kan mäta sig med. Med den skapar vi snabb EFFEKT och affärsnytta. Nu ska vi berätta mer om hur Bioväxt fungerar och hur den till personalens glädje skapar rejäl affärsnytta och ökar lönsamheten hos Biototal. Dagligen.

Bioväxt är en problemlösare av rang, som spar tid och pengar, varje dag

Men först några konkreta fakta som visar vad WebkingTeamet kan åstadkomma till kunden när det agila teamet gnuggat sina geniknölar. Vad sägs om dessa fördelar?

  • 1,5 månaders sparad arbetstid per person och år
  • En markant ökad affärsnytta och stora ekonomiska besparingar
  • Stärkt konkurrenskraft och positiva synergier överlag
  • Den underlättar markant det dagliga arbetet
  • Leder till en bättre miljö och minskar onödiga transporter
  • Fungerar perfekt med övriga system

Skräddarsydda funktioner gör Biototal vassare än konkurrenterna

Med ovanstående faktum är det inte undra på att Bioväxt-appen är populär. Den är med sin tillhörande databas skräddarsydd för att underlätta arbetet med slamhantering. Appen håller stenkoll på deponier, batcher, lagerplatser och spridningsdokumentation för Biototals kunder.

janne_linder_biototal


Jämfört med våra tidigare verktyg i Excel så har vi nu tack vare Webking en fullständig integration, med bra förutsättningar att ta fram kraftfulla rapportverktyg

Janne Linder
- Konsult
Biototal.se

Vad är då Bioväxt? Vi låter vår utvecklare Johan de Groot berätta!

”Bioväxt är ett planeringssystem för hantering av restprodukten slam. Med hjälp av Bioväxt har det skett en stor förändring i hur arbetet går till. Tidigare skapade man ett stort antal Exceldokument som delades mellan medarbetarna. Nu kan man istället logga in och arbeta direkt i webbappen. Där finns allt samlat på ett och samma ställe och risken för att personal skriver över varandras data är helt eliminerad.”

Vår förstudie är noggrann, då blir även slutresultatet riktigt bra

Bioväxt växte fram efter en noggrann förstudie. I denna kunde vi snabbt identifiera potentiella problem, utmaningar och även tänkbara scenarier att ta hänsyn till. Innan hade vi satt oss in i företagets verksamhet och gjort vår läxa när det gäller de utmaningar som Biototal hanterar, samt hur vi kunde jobba oss runt dessa.

Tät kundkontakt och utmanande sprintar gör projektet roligt och utvecklande

Det här är ett komplext uppdrag. Inget snack om saken. Där WebkingTeamet i varje sprint ställdes inför mer eller mindre knepiga utmaningar. Här fanns gott om avancerade beräkningar, logistiska tankenötter och inte minst en rad önskemål att ta hänsyn till. Känslan genom hela projektet var riktigt bra och vi jobbade hela tiden kundnära. Med en mängd fina solstrålar och väldigt få orosmoln att ta hänsyn till.

janne_linder_biototal


Webking har visat på ett stort engagemang inte minst när vi har kört fast. Många gånger har de löst problem innan vi ens har märkt att det var ett problem

Janne Linder
- Konsult
Biototal.se

Johan de Groot, vad bestod den största utmaningen av?

”Det har såklart varit utmanande för oss sätta sig in i en helt ny värld med begrepp som årsgivor, mervärdesberäkningar och spridningsplaner. Man kan lugnt påstå att branscherna webbutveckling och biogödsel inte ligger i samma mapp hos arbetsförmedlingen. Detta tacklade vi genom att skapa en gedigen förstudie för att noggrant bena ut vad som ska utvecklas och varför.”

Appen ger Biototal ökad synlighet, bättre flöden, snabbare logistik och nöjda medarbetare

Att resultatet skulle bli väldigt bra och resultera i tydliga, spårbara processflöden, där medarbetarna själva kan skapa lägesrapporter och presentationer, samt få en fin verksamhetsöversikt var det ingen tvekan om.

Igenkänning enligt företagets grafiska profil gör det lätt för användarna att komma igång

För att underlätta för medarbetarna har vi även uppdaterat appens gränssnitt enligt Biototals grafiska profil. Användarvänligheten är otroligt viktig då målgruppen är så bred och har olika tekniska förkunskaper, samt använder ett flertal olika plattformar. En tydlig funktionalitet och igenkänning är otroligt viktigt och ett verktyg som är krångligt och ologiskt vill vi verkligen inte lansera. Bioväxt är lätt att förstå.

System som pratar med varandra - Bättre koll på ekonomi och lager

För fina synergier såg vi även till att koppla ihop Bioväxt med Biototals ekonomisystem. Detta resulterar i en tydlig insikt i lagerhållning och skapar förutsättningar för ekonomiska uppföljningar.

Bioväxt är ett statement för vad WebkingTeamet går för - Hur kan vi hjälpa DIG?

Det är sånt här som vi gillar. Uppdrag som få av våra konkurrenter klarar av och som verkligen triggar oss. Långt ifrån enkelt, men med mer än tio års erfarenhet av apputveckling, komplexa system samt utvecklande av prisvinnande projekt tog vi oss an projektet utan att tveka.

Johan, vad har WebkingTeamet lärt sig av det här projektet?

”Det jag vill lyfta speciellt är kommunikation med kunden. Bygger man något så pass stort och komplext krävs det att ärenden studsar mellan utvecklingsteamet och kunden under arbetets gång. Även om det finns en förstudie med prototyper, processflöden och en definierad backlog finns det alltid utrymme för förändring eller feltolkningar.”

Genom modern teknik och innovativa lösningar ökar vi våra kunders tillväxt

Det känns riktigt bra att skapa affärsnytta och bra förutsättningar till kunder som gör insatser för vår miljö. Biototal är proffs på växtnäring, kretslopp, jordbruk och miljö. De kan det mesta om förnyelsebar växtnäring, grön resurs och cirkulär support. De vet vad de gör, vad de ska göra och varför de gör det. Och nu kan de göra det ännu mer effektivt, lönsammare och med bättre kontroll.

Självklart ska vi med kunden fira att projektet blev så lyckat

När Covid-19 lagt sig samlar vi ihop Biototalgänget och drar ut till Andreas på Hyrgokart vid Sviestad. Där kör vi Gokart och äter och dricker gott. Samt sätter några snabba varvtider och använder vår egen app Grand Prix när vinnaren koras. Det är vi värda, inte minst då vi redan fått fler beställningar av Biototal. Här finns en text om hur vi utvecklat Hyrgokarts app.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Vill du ta en digital fika med oss?

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Och du, en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på din lönsamhet och affärsnytta…

Läsvärda artiklar

Liknande referensprojekt

Underbara Unge – Fotoboksapp med avancerade funktioner
Breeding Journal – Digital avelsjournal med stora fördelar
Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Apputveckling, Kundcase, Plattform , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE