Safe It Up - Ny webbapplikation till Safe it up

Varje dag läser vi om stölder och inbrott. Det mesta stjäls, Inte minst cyklar, hemelektronik, båtmotorer, verktyg och fordon. Tjuvarna är fräckare än någonsin. Rent krasst är varken din nya el-cykel, mormors silverbestick eller dina husdjur säkra längre. Inte ens i ditt eget hem.

Apputveckling som sätter käppar i hjulen för tjuven

Det här vill Safe It Up ändra på och deras verksamhet krävde därför en bra applikation. Efter ett möte fick vi förfrågan om att ta fram en applikation som på riktigt kan sätta käppar i hjulen för tjuvar. Så klart ville vi vara med. Inte minst när feedbacken från återförsäljare och användare varit positiva. Dessutom älskar vi ju applikationsutveckling.

Vi gör det svårare för tjuvarna – på ett enkelt sätt

Safe It Up erbjuder ett digitalt register där både privatpersoner och företag kan arkivera och hantera sina stöldskyddsmärkta ägodelar i. Dessa märks med personligt märkDNA som är omöjligt att manipulera.

 

Bra syfte och roliga utmaningar

När Safe It Up hörde av sig hälsade vi på dem i Göteborg och berättade om hur vi arbetar och vår filosofi. Kemin var den rätta och efter en gedigen förstudie började vi sedan utveckla företagets webbapplikation.

 

Innovativ teknik - upp till 80% minskad stöldrisk

Safe It Up arbetar med personligt märk-DNA som inte kan manipuleras eller tas bort. De hävdar att tjänstens digitala spårbarhet minimerar stöldrisken med upp till 80%. Dessutom ökar chansen att du får tillbaka dina stulna ägodelar markant. Antingen märker du dina saker själv eller låter butiken göra det vid ditt inköp. Dina ägodelar registreras även i DNA-registret som alla brottsförebyggande myndigheter har tillgång till. Alla viktiga data som serie- och ramnummer, bilder och kvitton sparas också på ditt eget konto i appen. Som du kommer åt i din mobil 24/7. Om det behövs kan du skicka information till ditt försäkringsbolag, göra ett ägarbyte eller göra en polisanmälan via appen.

 

Förstudie, buggfix, test och utveckling

Planering är A och O. Därför började vi med en noggrann förstudie. Här fanns många faktorer och tänkbara problem att identifiera och lösa. Inga större problem, tack vare vår långa erfarenhet. Vi presenterade förslag på effektiva lösningar som spar tid, förhöjer användarupplevelsen, säkerheten och gör appen så enkel som möjligt att använda.

Safe it up var ett både utmanande och roligt projekt. Vår förstudie och planering blev guld värd när vi började koda och utveckla. Erfarenheten från ett flertal app-projekt gjorde att vi som team redan från scratch hade en bra plan framåt. Därför kunde vi jobba fokuserat och lösningsorienterat efter kravspecifikationen och implementera ett flertal väl utvalda funktioner och lösningar. – Robert Jansz, VD på Webking.
 

Tidplan och härlig kundfeedback

Vi satte sedan en realistisk tidsplan och släppte därefter lös våra resurser inom system- och webbutveckling. Väl hemma på kontoret i började vi skriva kod för glatta livet samtidigt som vår whiteboard/kanbantavla fylldes med tjusiga post-it-lappar. Koda, testa, förfina. Det är kul. Extra kul blir det när det utan förvarning dök upp ett fint paket i posten proppat med delikatesser, beröm och glada tillrop. Citat som dessa värmer oss:

Stort tack för fantastiskt engagemang långt över förväntan. Vi ser glatt emot fortsatt samarbete och kommande releaser. – Mvh Team Safe It Up
 

Sekretess, säkerhet, och kompabilitet

Den här typen av projekt ställer stora krav på sekretess och säkerhet. Därför lade vi fullt fokus på appens säkerhet, stor kompabilitet samt på dess användarvänlighet.

 

Säker signering med Bank-ID

En säker och välkänd betallösning är också ett krav. För ökad trovärdighet valdes mobilt BankID som signering. En tjänst som används av miljontals svenskar. Kunden förtjänar en snabb, smidig användarupplevelse med tydlig bekräftelsedialog. Detta får man med just BankID.

 

Lätt att använda med en design

En app måste vara enkel att förstå och använda. Både för återförsäljare och slutanvändare. Just detta hade vi i åtanke från dag ett. Alla ska känna att Safe-It-Up är både enkel, säker och fyller en viktig funktion. Den ska dessutom ha rätt funktionalitet, vara estetiskt tilltalande och inge förtroende. Nyfiken på Safe it up? Då rekommenderar vi ett besök på deras hemsida.

 

Vad har Webkingteamet haft för projektroll?

Vi har varit med och utvecklat applikation, kodat, teknisk optimering, säkerhetslösningar, sekretess, samt inte minst buggfixar och även verkat som ett agilt utvecklings team och bollat ideer och tankar med produktägarna.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär