Blogg

18 december, 2020

Skuldra – Ett perfekt webbaserat hjälpmedel för budget- och skuldrådgivare

Som du kanske vet har vi ett projekt som vi brinner lite extra för. Skuldra. Här kan du läsa vår ömma kärleksförklaring till henne. Med Skuldra får budget- och skuldrådgivare ett helt nytt och effektivt hjälpmedel, som ger en överblick över privatpersoners skulder. Med syfte att starta en konkret plan mot en ordnad ekonomi. Skuldra kommer att göra underverk för skuldsatta. Vi pratar kortare handläggningstider (som nu är 1-6 månader) och snabba insatser som leder till minskad skuld, och på sikt till att personen blir helt skuldfri. 

Prototypen till Skuldra i Adobe XD togs emot med öppna armar

De senaste månaderna har vi lagt ett stort krut på att tillsammans med vår Framtidsminister Per Holknekt, alkemisten Christer Skogsberg, Vd´n Fredrik Eriksson samt juridik- och ekonomininjan Jonathan Jehander kodat klart version 1.0 av Skuldra.

Agil webbutveckling med fokus på att få rätsida på klienternas ekonomiska situation

Vi har bildsatt Skuldra.nu med temporära bilder (nya ska tas), satt en tydlig copy och skapat ett gränssnitt som är cleant och smidigt att arbeta med. Här har vi försökt sätta oss in i klientens roll. Tanken är att inte dränka Skuldras målgrupp med info. Sidan ska vara lätt att förstå. På så sätt kan Skuldra verkligen göra skillnad för personer med skulder, oavsett antal och storlek.

Frågor som ”hur stor skuld har jag” eller ”hur blir jag av med mina skulder” samt ”vad händer om jag inte betalar mina skulder?” är de budget- och skuldrådgivare vi känner minst sagt väl bekanta med. Men när Skuldra är förankrat i verksamheten och används till fullo kommer dessa eldsjälar att kunna bistå med hjälp och stöttning på en helt ny nivå. 

Skuldra.nu ser bra ut, men den kommer förfinas under resans gång. Både när det gäller webbdesign och webbutveckling. Våra webbutvecklare älskar det här projektet och uppskattar verkligen att vi har den bästa webbplattformen att utveckla webbapplikationer och appar med. 

Webkingplattformen har sparat tusentals utvecklingstimmar

Kodmässigt har vi tack vare Webkingplattformen kunnat ta kvantsprång mot en färdig produkt. Vi anser att vi har utvecklat den bästa webbplattformen på marknaden, och faktum är att den bara i det här projektet har sparat massor av tid. Vi har även hunnit justera vårt arbete då Skuldras affärsmodell har växt. Något som känns fantastiskt bra. Och vi passade på att fira lite. Vi drog till Stockholm och mötte upp Per och co.

Efter några månaders hårt arbete var det dags att fira releasen av version 1.0

Tack vare Covid-19 fanns inte hela teamet med, vilket var synd. Våra webbutvecklare i Linköping var dock med online. De har slitit hårt och jobbat agilt, lugnt och metodiskt och höll en väldigt bra demo på vårt produktionsmöte.

Ett möte där även Jonathan och Christer var med online där de fick se och uppleva resultatet av såväl webbutveckling som grafisk design. Inklusive vår prototyp, plattform samt en mängd olika funktioner som kommer vara centrala när kommunernas budget- och skuldrådgivare börjar arbeta med klienternas skulder.

Sedan hoppade vi in i en Uber till klassiska Biljardpalatset. Där vankades en vällagad Biff Rydberg, 20 flipperspel, 27 biljardbord, shuffleboards, socialt häng och en flipperturnering. 

per_holknekt6


Det var inte enkelt att välja webbyrå när hela 72 olika ville vara med och dansa, men gut feeling, lyssna på blick samt goda rådgivare landade i helt fantastiska Webking.
Vill knappt berätta om dom för jag vill ha dom till mig själv.

Avancerad webbutveckling först - Svintight flipperturnering sen

Och JA. Vi visste ju om att Per är grym på flipper, med flera SM-silver i singel och ett guld i dubbel. Det blev rätt tydligt då elden i Pers ögon tändes när den första kulan i Batman-flippret sköts iväg och poängen formligen spolade in. Laserfokuserad, äckligt reaktionssnabb och med ett strategiskt spelsätt läste han spelet som ett proffs. Vi andra häpnade… 

Tiden gick fort och såklart hann vi även diskutera nästa steg i vår Skuldra. Det kommer helt klart att bli mer webbutveckling i Linköping under 2021, det är ett som är säkert. Men, det är ju detta WebkingTeamet brinner för. Fast vi har lovat oss själva att dra iväg till Norrköping och PekingPinball för att smygträna på flipper… Det är nödvändigt ibland, att lämna kontoret en sväng mitt i all app- och webbutveckling.

Bra känsla inför nästa fas av utveckling, design, copywriting samt alla Api:er

Efter att betat av åtta flipperspel var det dags för efterrätt. Följt av en sju kilometers walk and talk i en öde Stockholmsnatt innan vi landade på hotellet. Det är så här man blir motiverad att ta tag i nästa version. Då ska vi toppa det här releasepartyt. Exponentiellt. Det kommer bli bra! Jäkligt bra.

Här kan du läsa om vad Skuldra är, hur hon ser ut och vad hon kan göra.

Det är till Webking du ska vända dig om du vill förverkliga dina idéer

Givetvis hjälper vi dig och ditt företag med att bygga en app, utveckla en mobilapp, koda en webbapp eller sno ihop en välfungerande E-handelslösning. Det är vi som är Webking. Som sagt: Det är till Webking du ska vända dig om du vill förverkliga dina idéer.

Vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av modern teknik och innovativa lösningar. Vi skapar resultat, lönsamhet och en hållbar nytta som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Här på bloggen kommer vi fortsatt att publicera artiklar om både webbutveckling, apputveckling samt om vår plattform. Där har vi tänkt gå igenom ämnen som:
  • Hur blir man webbutvecklare?
  • Vad gör en webbutvecklare?
  • Hu ser lönen ut för en webbutvecklare?
  • Frontend respektive Backend? Vad är skillnaderna?
  • Vad är fördelarna med en webbplattform?
Hör av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig! Du kommer inte att ångra dig, det är vi som är Webking!
Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar

Liknande referensprojekt

Breeding Journal – Digital avelsjournal med stora fördelar
Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Parking Time – Digital p-skiva som app
Apputveckling, Kundcase, Nyheter, Plattform, Webbutveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE