En bra start för att optimera laddningstiderna av webbplatsen är att börja med att optimera nuvarande javascript och css filer. Beroende på vilken plattform och programmeringsspråk man använder går det att lösa detta  på olika sätt. Inom Microsoft .net finns ett bibliotek kallat Microsoft ASP.NET Web Optimization som hjälper dig som utvecklar att implementera bundling, minification och optimering av javascript och css filer.

Bundling

Bundling är en teknik för att optimera laddningstider för förfrågningar mot webbservern. Det som utförs på serversidan är att flertalet resursfiler (javascript eller css) slås ihop till en gemensam fil, vilket minskar antalet förfrågningar mot servern. Samtliga statiska resursfiler som skickas över internet kan bundlas ihop. Ordningen spelar ofta roll när så kallad bundling utförs, så att rätt del laddas före andra delar i t.ex. en javascript bundle fil.

 

Ordningen spelar ofta roll när så kallad bundling utförs , så att rätt del laddas före andra delar i t.ex. en javascript bundle fil.

 

Minification

Minification är en teknik som används för att minska laddningstiderna för statiska resurs filer (css och javascript). Det som är huvudsyftet med minification är att filstorleken ska minskas och detta görs genom att radera onödigt utrymme i filerna. Tomrum (whitespace), kommentarer, variabel namn förkortas och radbrytningar tas bort. Minification påminner väldigt mycket om komprimering, exempelvis hur en .zip komprimerar filer och minskar storleken på filerna.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär