Fredrik Törnberg - Apputvecklare som gillar bra appar

Det här är Fredrik. Han studerar till systemutvecklare på TUC Yrkeshögskola och du som följt Webkingbloggen har säkert redan räknat ut att Fredrik gör sin LIA hos oss. Samt att han såklart är inblandad i utvecklingen av bra appar. Här ska vi låta honom berätta mer om sig själv och om intresset av apputveckling :)

Att utveckla bra appar går lättare med plugg och praktik

När det gäller att utveckla appar så är det såklart bra att ha en stabil grund att stå på. Faktum är att TUC här i Linköping har en hel del riktigt bra och relevanta kurser, och som passar perfekt att testa i skarpt läge när studenterna är ute på LIA.

 

Ett nedslag i ett bra system samt ett väl fungerande sätt att arbeta

De studenter som har sin LIA hos oss får såklart förutom sina skolåtaganden även hjälpa oss i våra projekt. De får känna på hur det är att arbeta tight i ett team, med dailys, kundmöten och sprintar. Då vi bygger alla våra appar med Webkingplattformen får man även stifta bekantskap med hur plattformen fungerar. Samt inse fördelarna av att jobba med ett välfungerande och såväl kostnads- som tidseffektivt arbetsredskap.

 

Fredrik, vad är du i grund och botten utbildad till?

– Jag gick fordonsteknisk linje på gymnasiet, och efter det så är jag utbildad IT/Nätverkstekniker. Efter många år i andra branscher så pluggar jag nu till Systemutvecklare .NET.

 

Hur kom det sig att du blev apputvecklare?

– Jag har alltid haft ett intresse för datorer och problemlösning. Då min svåger, som har jobbat inom branschen länge sagt att jag nog skulle trivas bra som utvecklare så tänkte jag till slut, varför inte? På den vägen är det.

 

Vad har du fått lära dig under din tid på Webking?

– Allt som har med dagliga rutiner att göra och hur samarbetet i själva utvecklingsarbetet fungerar. Men också nya språk som jag inte hade provat på innan. Jag har dessutom insett att jag inte är så bra på flipper som jag tidigare trott.
 

Vad är det som är så kul med att utveckla bra appar?

– Det är nya uppgifter och små problem att lösa hela tiden, och det var ju faktiskt just det som lockade mig till branschen.

 

Vilken typ av utveckling vill du jobba med i framtiden?

– Att just utveckla bra appar verkar riktigt kul, och det känns inte som att efterfrågan kommer att minska. Sen vore det faktiskt riktigt kul att få prova på lite AI.

 

Vad sysslar du med på fritiden då?

-Jag umgås med sambon och våra vänner och tycker om att spela brädspel.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär