Hallå där Tobias  - Utvecklare på Webking

Det här är Tobias Håkansson. En av våra webbutvecklare, som precis som kollegan Hannes är Tobias utbildad systemvetare på LiU.

En webbutvecklare med skills och fokus

Tobias är uppväxt i Stockholm och tycker om att utveckla appar och drar sig inte för att kasta sig in i våra olika projekt. Tobias har jobbat som utvecklare på Webking sedan hösten 2021 och i den här miniartikeln pepprar vi honom med några snabba frågor om vad han gjort tidigare och om vad som fick honom att bli webbutvecklare. Nu kör vi.

 

Tobias, hur kom det sig att du blev utvecklare?

Det finns ju så klart flera anledningar till mitt yrkesval, men en av de största var att jag var intresserad av hur appar och system fungerar. Samt att jag lockades av att jobba i en attraktiv bransch.

 

Vad är bästa med att utveckla appar eller med webbutveckling?

Det är mycket som är bra, men en stor fördel med att jobba som utvecklare är att det alltid finns något nytt att lära sig. Varje projekt är unikt och just detta gör att jobbet aldrig blir tråkigt.

 

Vilken typ av utveckling/projekt vill du helst jobba med?

Det är alltid roligt och givande att få jobba med nytänkande projekt där vi får gnugga geniknölarna och tänka utanför boxen. Projekt som när de är avklarade på ett bra sätt visar vad som faktiskt är möjligt att göra rent tekniskt. Med allt vad det innebär av funktioner och fördelar för användaren.

 

Nu jobbar du med webb och apputveckling, men vad har du jobbat med tidigare?

Jag har jobbat en hel del med försäljning inom flera kedjor och butiker. Slår man ut tiden så har jag jobbat längst på Kjell och Co.

 

Vad gör du på fritiden?

Så fort jag får chansen så är det skidåkning som gäller. Annars är det så klart alltid kul att umgås och göra något roligt med mina kära vänner.
 

Nämn tre bra appar som du inte klarar dig utan?

Hmm, jag skulle nog inte klara mig utan SpotifySwish och Avanza.

 

Nyfiken på hur man blir webbutvecklare?

Missa inte vår artikel ”Hur blir man webbutvecklare”. I den berättar Hannes och Tommy om olika utbildningar till webbutvecklare och hur det är att jobba som webb– och apputveckling på Webking. Du kanske känner någon som du tror skulle passa som utvecklare eller någon som är sugen på att göra ett karriärbyte. Dela eller tipsa om ovannämnda artikel, för ju fler webbutvecklare vi blir desto bättre. :)

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär