Webking - Lansering av grand prix

Det har varit lite av en tradition att samla ihop Webkingteamet med några kollegor för det otäckt prestigeladdade Webking Grand Prix. En skoj och lekfull tävling som vi kör hos Andreas Berg på Gokartuthyrningen på Sviestad strax utanför Linköping.

Releaseparty för vår nya app till Hyrgokart - samt Webking Grand Prix

Den här gången har vi dessutom releasefest för diplom- och marknadsföringsappen HyrGokart som vår utvecklare Tommy Dufmats utvecklat! En app som är skräddarsydd efter Andreas behov, och som spar tid och genererar nya kunder. Samtidigt som den skapar buzz och marknadsför Hyrgokart i Linköping som företag.

 

Appen Hyrgokart marknadsför Andreas bana effektivt och utan ansträngning

Kort sagt skapar appen ett tjusigt diplom på föraren, komplett med segerkrans och allt. Inklusive logon till Hyrgokart. Det bästa är dock att diplomen sedan lätt kan delas på sociala medier. Perfekt att skryta med på jobbet, dela på Facebook, Instagram och på LinkedIn eller visa för svärmor. Hur som helst, på banan stod Andreas och hans fina hyrkartar redo att ta emot oss. Vi var i gott sällskap då Andreas har ett förflutet som kartingproffs, med flera fina meriter från VM och EM, och har tävlat mot såväl Montoya som Räikkönen.

 

Alxander Spetz är vår egen förarcoach

Som grädde på moset hade vi även med oss Alxander Spetz, en riktigt skicklig kartingförare från Linköping som Webkingteamet också sponsrar. Alxander tog lead och visade oss spårval, bromspunkter samt var det var lättast att köra om. När vi sedan drog iväg såg det precis ut som i Mario Kart när vi for omkring på banan. Men när Alx rullade ut med sin 125cc racekart med 30 skrikande hästar såg det dock mest ut som vi andra stod stilla.

 

Fler funktioner = fler återkommande kunder

Det viktigaste var dock inte att vinna, utan att ha roligt och även diskutera några nya funktioner som vi har tänkt att bygga in i appen. På så sätt kommer vi att ytterligare öka konverteringarna och ge Hyrgokart mer marknadsföring. När diplomet väl spridit sig på nätet och i fikarummen är bollen i rullning och exponerar Andreas verksamhet. Webkingteamet har även byggt Spetz Motorsports hemsida och har dessutom satt lite sköna drönarfilmer under några av Alx race.

 

Dagen avslutades med AW och bastu hos EnlightSec

Vi hade dessutom helt otrolig tur med vädret. Solen sken på banan när Webkingteamet tillsammans med IT-säkerhetsproffsen Tony och Peter på EnlightSec radade upp sig på gridden. Efter avslutat race bar det sedan iväg till EnlightSecs toppenfina och helt nyrenoverade kontor, några hundra meter från Webkingkontoret mitt i Linköping. Där väntade kall öl samt en 89-gradig bastu på oss. Sannerligen inte helt fel, och precis vad vi behövde efter en riktigt bra dag.

 

Hallå Robert Jansz, utvecklare och gokartfan:

Vem knäckte idén till den här diplom- och marknadsföringsappen? Den borde ju kunna bli en succé då den marknadsför företag nästan helt utan insats?

Ideén knäcktes av Andreas på Hyrgokart under en lunch förra året. Vi diskuterade hur vi skulle kunna marknadsföra hans gokartbana och samtidigt ge kunderna ett minne för livet. Ett år senare är iden förverkligad och appen används för fullt.
 

Tommy Dufmats, utvecklare av Grand Prixappen:

Hur känns det att se din app användas skarpt och få så fin feedback?

Det känns riktigt roligt. Kul att se att det man har gjort kommer till användning och att det uppskattas av kunderna.
 

Johan De Groot, utvecklare:

Vad är roligast, app- eller webbutveckling?

Svår fråga! Det mesta vi utvecklar fallar väl inom ramen för begreppet ”app”, vare sig det rör sig om en klassisk mobilapp eller en webbapp som körs i webbläsaren. Men måste jag välja tycker jag nog en native mobilapp är roligast att utveckla. Kamera, platsinformation och grafik är spännande grejer!
 

David Gunbrant, utvecklare:

Kommer ni att bygga in fler funktioner och vilka är det som kunderna vill ha?

Bra fråga men vi hoppas på att kunna få utöka fler funktioner i appen. Allt beror på vad kunderna vill ha, vilket är svårt att säga på rak arm. De flesta kunderna vi har hos oss på Webking önskar oftast funktionalitet som liknar varandra men i slutändan så behövs det alltid skräddarsys till respektive kund för att möta deras önskemål, så även om kunderna önskar samma funktionalitet så kommer det antagligen se annorlunda ut i slutändan. Men för den här appen så hade det varit kul att se mer tävlingsinriktad funktionalitet, t.ex. tidtagning som man kan spara och jämföra med andra. Det skulle vara kul att utveckla!
Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär