Länstidningen - Nya funktioner ger flera prenumeranter och läsare till Länstidningen

Om du bor i Östergötland och tycker om lokal journalistik känner du säkert till Länstidningen. Gunilla Norlén är urkraften och grundaren bakom tidningen, och har sedan starten 1993 skrivit spaltmil av lokalt förankrat, egenproducerat nyhetsmaterial av hög kvalitet. Länstidningen en prenumererad tidning som utges en gång i veckan och den finns både som papperstidning, taltidning och på webben.

Bra webbutveckling = fler prenumeranter och läsare

Som alla andra tidningar vill man ha så många läsare som möjligt och här krävdes en digital justering. Faktum är att det tidigare var ganska osmidigt att prenumerera, registrera sig eller logga in på sidan och på så sätt få tillgång till allt material. Det behövdes med andra ord en smidig lösning, i form av ett nytt plugin som på sikt kan skapa synergier och öka prenumerantstocken. Det är där Webkingteamet kommer in i bilden.

 

Förstudie, förbättring och funktioner

Efter en förstudie tillsammans med Länstidningen kom vi fram till att en lösning integrerat mot Kayak skulle fungera bra. Kayak är ett abonnemangssystem för tryckta och digitala tidningsprodukter. Här kan tidningarna själva hantera prenumerationer, distribution, men även fakturering, marknadsföring och försäljning. Med detta som bas byggde Webking sedan in ett flertal nya funktioner som integrerades på Länstidningens hemsida och kommuncerade mot Kayav via ett API.

 

Lätt att förstå och använda

Fokus låg på dess användarvänlighet. Det ska vara enkelt, både för unga och äldre användare att själva beställa prenumerationer samt hantera sina uppgifter. Nu kan man enkelt gå in på hemsidan och antingen logga in för att läsa samtliga texter, eller teckna sig som prenumerant på hel- eller halvårsbasis. Inloggningsrutan ligger strategiskt placerad i högerkolumnen med tydlig information och call-to-actions.

”Det här projektet var ett bra exempel på hur vi på Webking på ett smidigt sätt kan underlätta för slutanvändaren, samtidigt som vi skapar affärsnytta för kunden. Tidigare var det ganska krångligt att bli prenumerant på Länstidningen. Därför valde vi att utveckla en egen lösning som verkligen underlättar för både nya och befintliga kunder. Att få det komplicerade att bli enkelt med hjälp av modern webbutveckling är en otroligt viktig del i vår filosofi. Lägg där till en kontinuerlig kundkontakt genom hela projektet” – Robert Jansz, VD Webking.
 

Enkelt och snabbt utan en massa frågor

Nu är det enklare än någonsin att blir prenumerant eller att logga in. Den som vill prenumerera behöver bara fylla i de mest grundläggande uppgifterna på Länstidningens webbplats. Personuppgifter, mail, telefonnummer samt prenumerationens längd. Sedan skapas det ett abonnemang för både webbplatsen och den fysiska papperstidningen. När du som prenumerant ska logga in behöver du bara ange abonnentnummer samt postnummer. Sedan skapar du användarnamn och lösenord. Ett mail bekräftar din registrering och sedan är allt klart. Glömmer du bort ditt lösenord får du ett nytt genom att ange ditt prenumerations-ID samt postnummer för verifiering. Smidigare kan det knappast bli. Skulle något inträffa eller om något tekniskt inte fungerar kan du dessutom alltid nå tidningen via hemsidan.

 

Extra funktioner som underlättar för kunden

Du kan även ge bort prenumerationer som gåvor, anmäla uteblivna tidningar, adressändra samt beställa prenumerationer som taltidningsprenumerant då tidningen även finns inläst som taltidning. Även dessa funktioner är lätt att förstå och genomföra, med tydliga instruktioner och enkla formulär. Här har vi använt färger som tydligt accentuerar var man ska fylla i uppgifter och hur man ska gå till väga.

 

Webking har gjort det lättare än någonsin att bli prenumerant

Det har med andra ord aldrig varit lättare att bli prenumerant, hantera sina uppgifter, ge bort presentationer eller ta del av såväl taltidning som det material som ligger bakom tidningens betalvägg. Precis som det ska vara. Glöm nu inte att gå in och läsa lite artiklar om livet i Östergötland på https://lanstidningen.se/

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär