Simracing - Webkingsponsrade Alx Spetz blir proffs i Simracing!

Det är kul att det varje år är full fart och framgång hos Spetz Motorsport. Där Alx Spetz visar framfötterna och växer sig starkare som förare år för år. 2021 resulterade i en fjärdeplats i SM. Och 2022 blir det än mer fart för Alx då teamet nu har klivit upp en klass och nu krigar på i den stenhårda X30 Senior. Alx är även proffs i Simracing för Williams E-sport Team och den Webkingstripade bilen han körde i den virtuella fomelbils-SM ser du nedan. Den nya och brutalt läckra hjälmen blev jättefin!

Foto föreställande Alx simracningbil

Stenhård konkurrens och 70 förare att tampas med

En klass där startfältet ofta består av uppemot 70 tävlande kartar. Kartar med pulver i motorn, ca 35-37 hästar vilket med sina dryga 160kg med full vikt. I år blir det mycket race. Både EM-tävlingar och Champions Of The Future, COTH locker de 100 vassaste förarna och kommer bli en otrolig upplevelse.

 

Kul att se Alx Spetz bil med Webkings livery tävla online!

Alx har även visat framfötterna rejält och slagit sig in i den absoluta Sverige-eliten inom Sim Racing. En E-sport som växer väldigt snabbt med ett antal proffsigt arrangerade race online. Alx har tävlat med sin läckert Webkingstripade bil i Virtuella Formelbils SM samt även i Porsche Carrera Cup SM och knep två imponerade andraplatser i båda grenarna.

 

Fick proffskontrakt med F1-teamet Williams eSport Team

Sedan tog saker och ting fart rejält, och Alx (trots sin låga ålder) blev erbjuden ett ettårskontrakt med officiella Williams eSport Team. Alltså Formel 1 teamet Williams E-sportsatsning. Hur fränt som helst, och när det gäller Sim Racing där man tävlar i den oerhört realistiska spelsimulatorn Iracing så har Alx redan tunga meriter.

 

Svensk mästare och Top-50 internationellt inom Iracing

Alx Spetz är etta i Sverigerankingen på Iracing, och av alla förare som kör just Iracing (och det är många) så ligger Alx Spetz på Top-50-listan i hela världen. Otroligt bra.

 

Prova själv, allt du behöver är en dator, ratt och pedaler

Sugen på att testa? Det som behövs är en hyggligt vass dator, en schyst ratt med pedaler samt just spelet Iracing. Sedan är du igång och kan fara runt på banorna och tävla och träna med andra simracers.

”När det gäller körkänsla och realism står sig Iracing bäst jämfört med andra spel. I Williams Iracingteam finns 25 förare och konkurrensen är tuff. När det gäller banor föredrar jag Red Bull Ring. Den kan jag varenda millimeter av och presterar där bra i vilken bil som helst, säger Alx.

 

Tränar 25-30 timmar i veckan

Alx har kört Simracing seriöst de senaste tio månaderna och tränar mellan 25-30 timmar per vecka. Vill du följa honom och se hur han kör så finns Alx på Twitch under namnet Alxander_spetz

 

Kartingen är dock fortsatt nummer ett

Men, för Team Spetz Motorsport är det så klart kartingen som är nummer ett, men Simracingen är ett bra komplement för att hålla racingsinnet i gång. Inte minst under vintern. Inför 2022 har teamet fått ett fantastiskt erbjudande om en rejäl satsning och stöttning från KH Racing.

 

Alx Spetz och KH Racing har en bra chans att ta hem vinster under 2022

”Vi kommer få extraordinära förutsättningar i KH Racing teamet, helt tack vare Alx tidigare framgångar och att teamchefen har höga tankar om Alx framtid. Om vi får ihop budgeten kommer vi tacka jag till detta upplägg asap och köra säsongen i två olika klasser, samma chassin men olika motorer. Det handlar om 7 deltävlingar i Iame X30 Sweden, 5 deltävlingar i Swedish Karting League, SM samt ”Champions of the future” och en EM deltävling på Åsum Ring i Kristianstad.” säger pappa Martin Spetz.

 

2022 kommer bli ett otroligt spännande år för Alx!

Hur som helst, det blir vrålkoolt att följa Alx tävla, både live och på Youtube under 2022. Lita på att vi håller tummarna så hårt vi kan!

 

Glöm inte att följa Alx Spetz på sociala medier

Vill du veta mer om karting så finns en Wikiartikel här och Swedish Kart League är såklart relevant. Följ teamet på Spetz Motorsports hemsida som WebkingTeamet byggt. Alx har även en Facebooksida som är värd ett besök.

Detsamma gäller för InstagramkontotIracing har en bra Youtubekanal för inspiration. Bra utrustning till din egen sim-rig finns hos Swedishrigdesigns och rattar och pedaler hittar du på Prisjakt.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär