Blogg

25 oktober, 2021

Liunga – Ny hemsida med konverteringsfokus

Liunga AB är ett byggföretag i Linköping. De har specialiserat sig på nybyggnationer, tillbyggnader och renoveringsuppdrag till privat- och företagskunder. Liungateamet behövde en ny hemsida med ett tydligt konverteringsfokus.

En nystart som förankrades med en ny hemsida som leder till nya bygguppdrag

Hur som helst, Liunga AB hette Minoli tidigare. Men efter att ha förstärkt teamet och renodlat sina tjänster passade de på att bli Liunga AB. De gjorde en nystart, med ny grafisk profil, läckert wrappade firmabilar, och tjusiga profilkläder. Det som saknades var en ny hemsida. Och det är här WebkingTeamet kommer in i bilden. Vi fick i uppdrag att snabbt ta fram Liunga.se.

Fokus på referensprojekt, kontaktformulär och användarvänlighet

Killarna älskar att bygga, och vill göra det mest hela tiden. Därför hade de några tydliga önskemål. Som kommer att ge killarna fler konverteringar i form av nya uppdrag. Eller som Liungas projektledare Joel Vestberg sa: ” Det ska inte ta ens en halvminut att hitta våra kontaktuppgifter

Följande skulle prioriteras för att få in flera nya uppdrag och affärsmöjligheter:

  • Besökarna ska blixtsnabbt hitta kontaktuppgifter och offertformulär
  • Sidan ska ha enkel navigation och vara lätt att förstå
  • Den ska visa upp deras referensprojekt

En hemsida som förtydligar Liungas erbjudande och stärker deras varumärke

Därför skapade vi en WordPressajt med enkel menystruktur. Med några få sidor, där användarvänligheten står i center. Med en tydlig Call To Action i form av ett kontaktformulär i en grön klickbar ruta. Placerad direkt under startsidans bildspel. Där den är snudd på omöjlig att missa enligt våra A-B tester.

Call To Actions och konkreta målgruppsingångar

Under Call To Action-knappen beskrivs vad Liunga gör och där finns även tre målgruppsingångar till respektive tjänst. Följt av referensgalleri, kundlöfte, testimonials samt kontaktuppgifter. Med andra ord behöver besökaren bara scrolla ner på startsidan för att få en helhetsbild av företaget. Besökaren kan även hitta relevant information i toppmenyn. Samt ta del av en informativ sidfot.

Få plug-ins och widgets = Supersnabb sida

Hur som helst. Sidan skulle även vara snabb och självklart responsiv. Därför är den byggd få plug-ins och widgets. Textmässigt fick sidan en översyn. Återigen med fokus på tydlighet, där vi lyft fram Liungas tjänster och erbjudande. Vi valde dessutom att lyfta fram referensgalleriet. Vi tog även nya personalbilder och presenterade medarbetarnas olika kompetenser. Detta i kombination med ovanstående kommer resultera i en hemsida som ger Liunga AB en hel del nya uppdrag. #EpicWin

Vad tyckte då Joel om själva slutresultatet?

liunga projektledare joel


Samarbetet med Webking har varit oerhört smidigt och framförallt trivsamt, vilket härligt gäng! Syftet med vår hemsida var att våra kunder ska kunna på ett enkelt och användarvänligt sätt få information om vår verksamhet. Resultatet blev bättre än vår förväntan, och samarbetet har verkligen var smidigt och trevligt.

Joel Vestberg
- Projektledare
Liunga AB

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Kundcase, Nyheter, Webbutveckling , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE