Underbara Unge – Gör en fotobok som ger minnen för livet

Det är KUL att utveckla en mobilapp med avancerade funktioner

Att utveckla grymma appar är vår grej, och när Martina pitchat sin idé insåg vi att den skulle kunna bli en riktigt bra app. För att skapa exklusiva fotoböcker krävs dock en hel del avancerade funktioner. Vilket fick våra kodare att hoppa av glädje. Klart vi skulle koda en riktigt bra och lättanvänd fotoboksapp.

 

Med Underbara Unge skapar du en jättefin inbunden bok om barnets första levnadsår

Sagt och gjort. Här kommer en punktlista med olika funktioner som vi utvecklat. Som gör det både enkelt och roligt att skapa en exklusiv och personlig bok om barnets första levnadsår. En bok som blir ett minne för livet. Vad sägs om dessa features?

  • Skapa flera böcker samtidigt
  • En riktigt smidig bilduppladdningsfunktion
  • Smidiga redigeringsmöjligheter direkt i telefonen
  • Förhandsgranskning av varje uppslag
  • Pdf-generering som skickar fotoboken till tryck
  • Säker betallösning med Klarna
  • Integration med Bank-ID
  • Möjlighet att lägga in annonser och erbjudanden i appen
 

Förstudie, klickbar prototyp och sedan agil utveckling

Då den här typen av appar är relativt komplexa inledde vi projektet med en gedigen förstudie. Här finns en artikel om förstudien och den klickbara prototyp vi tog fram i Adobe XD. Vi rekommenderar även intervjun med Martina i det här avsnittet av WebkingPodden.

 

UX och design för en riktigt bra användarupplevelse

Hur som helst. En fotobok i appform måste vara enkel att använda. Därför byggde vår UX:are upp en tydlig struktur och en mängd tjusiga mallar. Där du enkelt laddar upp bilder, lägger in bildtexter i de 22 färdiga textblocken och sedan förhandsgranska boken sida för sida. Den inbundna boken med sina 73 sidor är i formatet 200×280 mm och har plats för hela 155 foton. Erkänn att du är sugen på att testa? :)

 

Integration med Bank-ID samt Klarna som betallösning

Vi brinner för integrationer och har i Underbara Unge använt oss av signering med Bank-ID inne i appen. Samt Klarna som betallösning. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att signera och betala för sin bok.

 

Smidig redigering, .pdf-generering och förhandsgranskning av din fotobok

Appens redigeringsfunktion och förhandsgranskning är superviktiga och har fått en hel del kärlek. De fungerar riktigt bra, och ger en tydlig blick över hur den färdiga boken kommer att se ut. När du är nöjd med din bok genererar appen själv en .pdf-fil som skickas till tryck. Där efter är det bara att vänta på att din bok dyker upp i brevlådan.

 

En fotoboksapp som kunderna har tagit till sina hjärtan

Nu när appen är lanserad är det jättekul att se kundernas färdiga böcker. Samt att ta del av deras berättelser om boken och hur de skapat den. Testa själv, appen finns på App Store och på Google Play. Vad blir då nästa steg för Underbara Unge? Kanske Martina ber oss fixa mallar till en bröllopsbok eller kanske reseböcker eller kokböcker? Det vore kul!

 

Vi låter Martina besvara några frågor om hur samarbetet har fungerat.

Hur tycker du det har det varit att arbeta med oss? Skulle jag beskriva samarbetet med tre ord så är det lustfyllt, enkelt och med hög kvalitet, från första början till slut. Det var aldrig några konstigheter eller stressade sura miner. Utan allt, faktiskt precis allt, flöt på enligt plan. Åtminstone märkte inte jag som kund av något om det varit så.  

 

Boken gör det enkelt att bevara fina minnen

Vilka problem har vi löst till dig? Ni hjälpte mig att förverkliga min, sedan många år tillbaka, dröm och vision om att hjälpa alla småbarnsföräldrar att skapa Mitt första år-böcker till sina barn. Så problemet för mig, att koda en app. Problemet för alla småbarnsföräldrar, att bevara minnen. 

 

Blev då Martina nöjd över hur vi tog oss an uppdraget?

Är du nöjd med vårt arbete? Kunde inte varit mer nöjd! Skulle jag göra om processen med att ta fram en ny app igen finns ingen annan leverantör. Inte ens om det skulle vara mer fördelaktigt kostnadsmässigt. Webking har mer än väl levt upp till mina förväntningar. Att det sen dessutom är ett gäng oerhört mysiga och trevliga snubbar är bara pricken över i:et.

 
Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär