Webking har roligt på jobbet

Specialisterna på Webking arbetar ständigt för att ligga i framkant med tekniska lösningar till sina kunder.

För vd Robert Jansz är det viktigt att skapa en unik och avslappnad arbetsplats där hans medarbetare trivs.

På Webking arbetar fem specialister med fokus på moderna webbplatser och effektiva webbapplikationer.

– Vi vill tillföra kompetens som kunderna inte själva har, men framför allt öka företagens konkurrenskraft och lönsamhet, säger Robert Jansz.

Fem ska bli tio

Med en lyckad kontorsinvigning och nyrekrytering sätts nu siktet mot det stora målet – att växa från fem till tio anställda inom fem år.

– Just nu försöker vi hitta balans mellan befintliga projekt och rekrytering. Nu när lokalerna är på plats gäller det att fylla dem, säger han.

Medan flera it-företag har konsulter utspridda på företag är Robert stolt över att ha sina anställda samlade.

– Vi försöker arbete med inhouse projekt. Det känns extra roligt att vi nu kan jobba på ett och samma kontor och skapa en bra gemenskap och sammanhållning.

 

Kompetens betyder allt

Med utmaningen att ge de mest effektiva och aktuella lösningarna till sina kunder står utbildning högt på listan.
– Det vi gör är helt beroende av kompetens. För att hålla kompetensen up-to-date erbjuder vi alla anställda utbildningspaket och besöker konferenser och mässor.

Kriminalvården webbplats bästa webb offentlig sektor: Kriminalvården, med partner Webking. Tillsammans med andra webbutvecklare har Webking fått Kriminalvårdens webbplats att vinna Episerver Awards.
– Vi är branschledande och duktiga på det vi gör. Det har vi fått bevis på genom certifieringar och priser. Även om det kostar tid och pengar att utbilda personalen är det väl investerade pengar.
 

Jobbet ska vara utvecklande

För Robert är det viktigt att skapa en positiv stämning bland medarbetare.

– Vi är kompisar och vår organisation är platt. Man ska ha roligt på jobbet och tycka om att jobba med de här projekten. Det är viktigt att alla får utvecklas i arbetet, men också som personer.

Varje anställd erbjuds en mentor att sätta upp individuella mål med, både kortsiktiga och långsiktiga.

– Jag vill engagera medarbetarna med individuella och gemensamma mål för teamet och budgeten.


Det är roligast när man får spöa kollegorna i pingis, jobba med utvecklande och utmanande projekt. Robert trivs som allra bäst på jobbet när han får umgås med kollegorna.
– Det är roligast när man får spöa kollegorna i pingis, jobba med utvecklande och utmanande projekt och träna tillsammans på luncherna. Alla får träna på lunchen ett par gånger i veckan. När de tränar mår de bra och det ser jag som en investering.
 

Hämtat det bästa

Innan Robert satsade fullt ut på egenföretagandet arbetade han på andra företag inom IT-branschen och samlade inspiration till hur han själv ville att sin drömarbetsplats skulle se ut.

– Jag har tagit det bästa från alla världar och kopierat det bästa som vi kan dra nytta av. Nu ser jag fram emot att företaget ska växa.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär