Kriminalvårdens webbplats – Hemsida med extra allt

På Kriminalvårdens HK i Norrköping har flera i WebkingTeamet jobbat i flera år. Projekten har avlöst varandra och vi trivdes väldigt bra på Krim. Under 2014 jobbade myndighetens medarbetare dagligen med att uppdatera intern- och externwebb med Optimizelys EpiServer CMS. Ett CMS som vi är minst sagt bekanta med.

När externwebben på kriminalvårdens webbplats skulle få en rejäl uppfräschning med fokus på bättre navigering och struktur blev det dags för en ytterst laddad projektgrupp att skrida till verket. Webkings roller i projektet blev omfattande. Vi fungerade som webbutvecklaresystemarkitektagil coach och ansvarig Scrum master.

Kortfattat kan man säga att målet var att skapa en sajt som gör det så enkelt som möjligt för anhöriga, dömda och jobbsökande att hitta rätt information. En lockande utmaning som inleddes med en djupgående analys och identifiering av Kriminalvårdens primära målgrupper. Med bra info om vad besökarna på sajten vill veta och hur de sedan söker efter den.

Med rätt information på rätt ställe, och en effektiv sökfunktion, samt tydliga målgruppsingångar. Det är nu lättare att hitta information som är anpassad för den som är dömd till straff, anhörig eller vill söka jobb hos Kriminalvården. Ett omfattande projekt med inspirerande webbutveckling mycket problemlösning samt inte minst ett fantastiskt slutresultat. Sån som gläder oss webbutvecklare. Inte minst när vi fått äran att agera webbutvecklare med EpiServer i flera andra projekt. Dessa hittar du till höger.

 

Kundutlåtande

Vi är väldigt nöjda med resultatet och det är jätteroligt att vi även vunnit pris för bästa webb inom offentlig sektor med den nya webbplatsen. Det är ett betyg på att vi är på väg i rätt riktning när det gäller innehåll och användarvänlighet.

Helen Jorpes - Webbredaktör och Projektledare

Roller i projektet

Webkings roller: webbutvecklaresystemarkitektagil coach och ansvarig Scrum master.

Kriminalvården har fått ett flertal tunga priser. Bland annat som en av de fem bästa myndigheterna på nätet, samt placering på Internet Worlds Top 100.

 

Plattform

Kriminalvårdens webbplats bygger på publiceringsverktyget EPiServer CMS 9, Media Asset Management system ImageVault 4 och sökmotorn Find 8.

 

Episerver Awards 2014 vinnare

Japp, vårt arbete ledde till att vi tillsammans med Kriminalvården vann 2014 års EpiServer Award. Här hittar du vår egen artikel om det.

Så här lyder juryns motivering: 

Vinnarna av bästa webb offentlig sektor episerver awards 2014 är en sajt som tilltalar både hjärna och hjärta. Med fingertoppkänsla har vinnaren lyckats beskriva sin verksamhet med stor värme även om den ofta förknippas med något helt annat. Ett sammanhängande bildspråk hjälper till att berätta om verksamheten och deras uppgift. Med tydliga ingångar får du som användare svar på dina viktigaste frågor och det är lätt att se hur man får stöd i en svår situation. En fängslande sajt man vill stanna kvar på

 

Övriga projekt tillsammans med Kriminalvården

Webkings webb- och apputvecklare i Linköping har jobbat tillsammans med Kriminalvården under flera år. Både med systemutveckling webbutveckling samt apputveckling.

Design, utveckling och delprojektledning av Kriminalvårdens nya sajt Insidan. En sajt som är byggd på Optimizelys EpiServer.

Sedan finns även projektet inom Kriminalvårdens Register System KVR. Där bestod jobbet av som systemutvecklare och scrum master stå för nyutveckling av tre olika delsystem.

Här har vi samlat Webkings uppdrag hos Kriminalvården. Nyfiken på Kriminalvårdens verksamhet? Då ska du kolla in deras YouTubekanal.

Just det, vi har ju också en YouTubekanal med filmer och tutorials. Besök gärna Webkings Youtubekanal.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär