Advoqa - Webbapplikationen för dig i behov av juridisk hjälp

Som du säkert vet är jämförelsesajter extremt populära. Se bara på Tripadvisor, TrustpilotReco och Prisjakt där du hittar Göteborgs godaste burgare eller bästa priset på en tv. Behöver du en bra advokat? Använd då Advoqa: Jämförelsetjänsten för dig som behöver juridisk kompetens.

Vad är då Advoqa för en app, och vad gör hon egentligen?

Hur som helst, Advoqa är en webbapplikation där du vid behov enkelt kan söka fram en advokat med precis den juridiska kompetens som du behöver. Oavsett om det råkar handla om en bouppteckning eller ett tviste- eller brottsmål. Med Advoqas sökkriterier kan du söka advokater med otrolig juridisk kompetens efter ort, expertis, advokatbyrå samt efter omdömen från tidigare klienter. Istället för att förlita dig på ditt tilldelade ombud kan du alltså själv bestämma vem som är bäst lämpad för att företräda dig.

En unik tjänst och webbapp som bygger förtroende mellan människor och bolag

Advoqa ska på sikt vara en tjänst som bygger förtroende mellan människor och bolag. Då konsumentskadan för misslyckade köp inom juridikbranschen årligen uppgår till ca 1,3 miljarder kr har vi valt att initialt fokusera på just juridiksektorn. Där Advoqa dessutom gör komplicerade och viktiga val enklare. Förresten, vet du skillnaden mellan en advokat och jurist? Det visste faktiskt inte vi heller innan Ali berättade det för oss.

Webkingplattformen visar åter varför den är perfekt för avancerade appar med fokus på lönsamhet

Foto föreställande Webking och Advoqa
Delar av WebkingTeamet samlat, efter ett grymt kul produktionsmöte. Från vänster David Gunbrant, Robert Jansz, Ali Abdelrada som är Advoqas grundare, Patrik Karlsson och Johan De Groot. Bakom kameran: Johan Åhlund.

Advoqa grundades av Ali Abdelrada, tillsammans med delägaren Robert Jansz, som också är Webkings VD. Ali kommer ursprungligen från Elfenbenskusten, och har sedan han kom till Sverige 2001 drivit flera företag.

Faktum är att Advoqa är byggd på Webkingplattformen. En plattform som vi själva utvecklat och som verkligen visat framfötterna när det gäller tidsbesparande utveckling av avancerade appar som verkligen skapar både affärsnytta och lönsamhet.

 

Ett rafflande vardagsexempel där Advoqa löser problemet galant...

Alltså, lek med tanken att du fått bilen påbackad när du handlat fläskfilé till fredagsmyset. Det blir tjafs. Lite tråkig stämning. Efter att ni bytt kontaktuppgifter och du hoppat in i bilen tar du upp telefonen. Går in på Advoqa och börjar söka. Snart har du hittat en lämplig advokat. Hon är expert på trafikskador, har 14 års erfarenhet och arbetar i stan. Hon har fina omdömen och tillhör en förtroendeingivande advokatbyrå. Presentationen är välskriven och hon börjar jobba klockan 08.00 på måndag. Perfekt.

 

Utgångsläget bra, framgången ett faktum, nu kan du ge feedback som hjälper andra

Som ett resultat av Advoqa har du med andra ord ett kalasbra utgångsläge rent juridiskt. Känslan är positiv och du kan nu ge din fläskfilé lite kärlek så att den blir saftig god och dryg. Innan fredagsmyset med familjen i vardagsrumssoffan. När din juridiska tvist har löst sig och ni blivit sams kan du dessutom lämna ett betyg på din advokat. Då får hon bra cred och andra Advoqaanvändare ser som ett resultat av detta att hon är bra på sitt jobb.

 

Användarvänlig design, rätt funktioner och en grym sökmotor: Användarna kommer att älskar henne...

Inne i Advoqa har vi ansträngt oss för att skapa ett gränssnitt som är lättarbetat. Både för användarna och för advokatbyråerna när de lägger upp sina advokater med fina presentationer och bilder. Det är även lätt att hantera domstolar, advokater, jurister, verksamhetsområden och omdömen. Sökmotorn gör det lätt att hitta och editera respektive kompetens, som till exempel språk och liknande.

 

Hon är väldigt stark, snabb och hanterar lätt stora mängder data. Hon är She-Hulk

Precis som advokaten Jennifer Walters, mer känd som She-Hulk är Advoqa brutalt stark och jäkligt vass. Hon kan hantera enorma mängder data och användare. En viktig faktor när alla advokatbyråer börjar fylla på med sina advokater, samtidigt som användarna söker. Juristerna laddas in så snabbt som möjligt.

 

Advokatbyråer med gott rykte kommer att vilja finnas med i Advoqa

Det är med andra ord inte bara privatpersoner/användarna som har fördelar av Advoqa. Sverige har lite drygt 9300 jurister och nästan 2000 advokatbyråer. Att synas på Advoqa kommer att stärka deras varumärke, samt även att lyfta deras anställda jurister och advokater. Att som advokat eller jurist vara sökbar med fina presentationer och fina omdömen är inte helt fel. Inte minst då det också leder till att advokaterna är på tårna och dessutom triggade att göra ett bra jobb.

 

Snygg design, fina bilder och relevant funktionalitet

Hur som helst. Det är så här det funkar när saker och ting är väl uttänkta. Då de flesta advokater har riktigt tjusiga foton och förtroendegivande personporträtt blir Advoqa dessutom en snygg webbapp. Väl inloggad möts du av en massa kompetenta jurister. Okej, nu är det inte Tinder vi pratar om, men du förstår vad vi menar. Förresten, visste du att vi även byggt upp Advokatfirman Pedersens nya hemsida? Här hittar du vår artikel om den (om fördelarna med proffsiga hemsidor) samt vårt referenscase. De är proffs på entreprenadjuridik. Och finns såklart representerade i Advoqa.

 

Två olika affärsmodeller samt en skalbar affärsidé

Advoqa bygger på två affärsmodeller. Dels ett gratiskonto med begränsade funktioner, samt ett betalkonto med markant utökad funktionalitet. För dig som konsument är Advoqa gratis, men på sikt ska hon (faktum är att vi har bestämt att Advoqa är en tjej) även tillhandahålla rådgivningshistorik och relevant juridisk information mot en viss avgift. Får Ali som han vill finns hon inom de kommande 2-3 åren i norden. Om 5-10 år ska hon dessutom vara en vägledande tjänst globalt. I själva verket vill vi såklart att Advoqa sedan skalas upp inom flera områden och branscher.

 

Advoqa gick även vidare i BreakIt´s entreprenörstävling Shift

Som om inte detta vore nog, under resans gång har Advoqa dessutom skapat lite buzz. Faktum är att hon gick vidare i BreakIt´s entreprenörstävling Shift. I stenhård konkurrens. Går hon hela vägen är det fantastiskt, men oavsett vad som än händer i Shifttävlingen så är det verkligen något som vi kan se tillbaka på som en härlig kvittens på Advoqas potential. Hon finns även med i vårt referensgalleri.

 

Hallå David utvecklare och kodninja:, Prisjämförelsesajter är populära, vad är det som är det knepigaste med att utveckla dessa?

”Det är viktigt att ta reda på vilka faktorer som ens målgrupp prioriterar i en jämförelsesajt. Vilka faktorer som anses viktigt för kunden kan se väldigt olika ut. Trots att de faller inom samma målgrupp, betygsättning, recensioner, tydlig prisbild eller effektiva sökresultat. Man vill att kunden ska kunna göra det bästa valet för en, och där är det viktigt att lyssna på sin målgrupp så man implementerar dessa lösningar på bästa sätt. Varje jämförelsesajt är unik och har alltid en unik målgrupp, därför fungerar lösningarna olika”.

 

Advoqa är byggd på Webkingplattformen, berätta varför just den är så pass bra som grund?

Webkingplattformen passar väldigt många behov för våra kunder, och Advoqa tillhör definitivt en av dem. Med den här plattformen kan vi erbjuda en stabil grund som Advoqa står på. Samtidigt som plattformen möjliggjorde skräddasydda lösningar som Advoqa var i behov av.”

 

Konsten att ta fram relevant information som verkligen HJÄLPER kunden

”Den största utmaningen med Advoqa var att på ett så snabbt och effektivt sätt kunna få fram och presentera bra sökresultat för kunden. När man använder Advoqa så kanske en del av kunderna vet exakt vad de är ute efter medan andra inte är lika säker. Därför var det viktigt att få till den implementeringen i Advoqa som inte bara ger relevant resultat men också hjälper kunden.”

 

Vad säger då Ali själv om vårt arbete?

Foto föreställande Ali på Advoqa
Webking har hjälpt oss skapa en grymt komplex tjänst som är så användarvänlig att en 10 åring kan använda den. WebkingTeamet har levererat, över förväntan.
Ali Abdelrada
- VD

 

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär