Insidan – Hemsida för barn med föräldrar inom Kriminalvården

Insidan – Hemsida för barn med föräldrar inom Kriminalvården

Design, utveckling och delprojektledning av Kriminalvårdens nya sajt Insidan. En sajt som är byggd på EpiServer.

Den primära målgruppen för Insidan är de mer än 30 000 barn som har en förälder inom Kriminalvården. Andra som kan ha nytta av Insidan är föräldrar som finns på utsidan, andra anhöriga, skolor eller vuxna. De kan nu ta till sig lättillgänglig information presenterat med film, bild och ljud.

Webking har tillsammans med Kriminalvården stått för webbdesign, webbutveckling och delprojektledning av Insidan. Ett projekt proppat med EQ och mjuka värden, där såväl färg form och språk verkligen är estetiskt tilltalande och som både barn och vuxna verkligen kommer att tilltalas av.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, webbdesigner och delprojektledare.

Övriga projekt tillsammans med Kriminalvården

Webkings webb- och apputvecklare i Linköping har jobbat tillsammans med Kriminalvården under flera år. Både med systemutveckling webbutveckling samt apputveckling.

Bland dessa kan nämnas webbutvecklingen av Kriminalvårdens webbplats. Ett uppdrag som gav projektgruppen 2014 års EpiServer Award inom Offentlig sektor. Här läser du vår artikel om det.

Sedan finns även projektet inom Kriminalvårdens Register System KVR. Där bestod jobbet av som systemutvecklare och scrum master stå för nyutveckling av tre olika delsystem.

När det gäller andra projektroller har vi fungerat som webbutvecklaresystemarkitektagil coach och ansvarig Scrum master.

Här har vi samlat Webkings uppdrag hos Kriminalvården. Nyfiken på Kriminalvårdens verksamhet? Då ska du kolla in deras YouTubekanal.

Kundutlåtande

elin runesson kriminalvården

Robert på Webking har en bred kompetens om aktuella trender, tekniker och lösningar. Hans förmåga att kunna se helheten, hitta lösningar och erbjuda stöd från idé till färdig produkt har varit ovärderlig i framtagandet av Insidan. Engagemanget och ansvaret från Webking har varit stort och arbetet har resulterat i en produkt som vi på Kriminalvården är väldigt stolta över.

Elin Runesson - Projektledare Kriminalvården.se

Projektinfo

Lansering: 2017-04-24

Läsvärda artiklar

Liknande referensprojekt

Appen Hjälpredan – Halverar uträkningstiden för användarna!
Arkipelagen – Intranätet som gillas av 350 företag
Advoqa – Hitta rätt advokat till rätt ärende
Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam
SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!